Un singur brevet de inventie a generat 85% din totalul sumei acordate ca si daune companiei Apple in procesul intentat Samsung

  In cursul serii trecute juriul procesului american dintre Samsung si Apple a stabilit suma finala care urmeaza sa fie acordata drept daune companiei Apple pentru incalcarile brevetelor sale de inventie. In baza documentatiei furnizate in urma finalizarii procesului, un singur brevet de inventie a stat la baza acordarii a 85% din suma totala acordata ca si daune. Brevetul in cauza descrie o tehnologie numita Data Tapping, ea permitand sistemului de operare sa recunoasta anumite texte ca fiind link-uri si sa permita utilizatorului sa interactioneze cu ele.

  In practica vorbim despre transformarea numerelor de telefon, a adreselor url, a adreselor sau chiar a unor cuvinte in link-uri care de indata ce sunt apasate ne permit sa interactionam cu ele prin anumite aplicatii. In baza acestei tehnologii au fost acordate 102 milioane de dolari drept despagubiri si daca ne uitam la terminalele pentru care saua cordat cei mai multi bani, observam ca Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III si toate variantele lor au fost penalizate cu cele mai mari sume.