Prima Pagina Google Google Glass – un produs de 1500$ cu pret de productie de...

Google Glass – un produs de 1500$ cu pret de productie de doar 78$

  Google Glass a fost prezentat ca un produs revolutionar de catre compania Google cu mai bine de un an de zile in urma, iar recent cei de la Google au decis sa ofere publicului larg posibilitatea de a il achizitiona. Pretul de vanzare al unui Google Glass este de “doar” 1500$, insa pretul de productie al acestui produs este de numai 79.78$, da ati citit bine. Chiar daca din diferenta de 1420.22$ Google acopera costurile de dezvoltare, promovare si licentiere a deiverselor tehnologii, vorbim despre o marja de cost enorma, indiferent cum privim lucrurile.

  Estimarea privind costurile de productie ale Google Glass sunt facute de catre cei de la Teardown.com, Google sustinand ca ei au gresit complet cifrele prezentate publicului larg, fara a oferi insa detalii. In ciuda afirmatiilor Google, cei de la Teardown.com nu au descoperit piese speciale in Google Glass-ul celor de la Google, asa ca estimarea este facuta in baza preturilor standard pentru produsele incluse in dispozitiv. Fara informatii suplimentare de la Google, se pare ca Google Glass este un produs extrem de scump care produce foarte multi bani pentru Google, aproximativ 10.000 de unitati fiind vandute pana in luna aprilie.

 • NicKel

  niste hoti, niste speculanti..

 • ehehei

  Faza este ca Glass nu este un produs comercial destinat maselor. Nu l-au “vandut” niciodata ca sa faca profit… defapt nici nu l-au prea “vandut”. Cu exceptia unei singure zile in care a putut fi cumparat “la liber”, nu prea puteai sa-l cumperi daca nu erai cineva in IT/Online, asa ca pretul este complet irelevant.

  Este un produs cu care Google au testat anumite tehnologii si au prins ideea despre ce se cere, ca un fel de beta-test.

  Pretul de $1500 mai mult ca sigur este pretul care acopera dezvoltarea si tooling-ul necesar pentru producerea in numar mic a acestora. Daca era vorba sa fie un produs vandut in masa, pretul scadea simtitor.

 • Alleen

  Mda, gândire de roman autentic… În primul rand nu ai oferit toate informațiile apărute… Google a specificat destul de clar ca prețul acestui device vă fi în final undeva la 600 USD….întrebarea este, domnilor, cât a costat proiectul google glass, dezvoltarea acestuia, implementarea lui, chiar și construcția fiecărui material în parte. Pentru acest aspect am avea nevoie de o părere avizata a unui designer, a unui project manager, etc… Just my 2 cents

 • Alex

  Cand aud oamanii ca tine mor.
  Si hartia igienica are costul de productie de 10 ori mai mic ca cel de vanzare. E un proces, unu vinde, altu cumpara. Nu exista hoti, doar gandirea ta slaba. Nu te pune nimeni sa cumperi un anumit produs

 • @Alex: Si aia care se zvarcolesc cand un iPhone are un pret de vanzare dublu fata de cel de productie ce sunt?

 • @Alleen: Asa e, bastarzii astia de la Apple primesc iPhone-ul in brate si cer pret dublu de vanzare fata de productie. Daca cere Google de 20 de ori mai mult e ok, e bine, gandire neaosa.
  @ehehei: Daca au vandut peste 10.000, au scos peste 15 de milioane, sigur au acoperit toate costurile si au facut ceva profit.

 • ehehei

  zaone, tu vorbesti din punctul de vedere al unui consumator si ti se pare o suma mare, dar crede-ma ca la 15 milioane (presupunand profit 100%) nu au acoperit nici macar salarile a jumatate din echipa de programatori care lucreaza la proiectul Glass.

 • ehehei

  Asa ca idee salariul mediu la Google este de $150.000 pe an si a un proiect de amploarea asta sunt antrenati in jur de 50 de oameni. Iese cam 90 de milioane pe an doar din salarii… si asta e un proiect care e in derulare de cativa ani.

  Chiar si daca era o echipa din 10 oameni, tot nu acopereau salariile.

 • @ehehei: N-ai de unde sti cati ani s-a lucrat la el si ce echipa a fost implicata.

 • Matzero

  @Alleen – nu-mi place sa-i iau apararea adminului dar aceasta estimare e facuta de cei de la ifixit, o companie de cateva milioane de dolari care influenteaza foarte multi consumatori cu testele lor. Mai bine n-ai mai fi tu roman sa critici orice si sa faci absolut nimic.

 • mostwnted

  De aia nu mai poate google ca va contraziceti voi pe forumul asta… Nu vreti sa vi-i vanda cu 100 dolari? Costurile unui produs nu se rezuma la preturile componentelor si atat…

 • mostwnted

  Asa si un ceas de 50-100 000 euro costa mult mai putin in realitate … Dar se plateste firma

 • ehehei

  @zaone, nu mai incearca s-o dregi, ai dat-o in bara cu articolul asta.

  Daca vrei neaparat o sa imi intreb fostii colegi de scoala care lucreaza la Google si o sa-ti zic si cati oameni lucreaza la Project Glass, nu e asa un secret. Ah da, se lucreaza CEL PUTIN din 2010 de cand au prezentat primul prototip.

  Si Google a spus CLAR ca o sa coste intre $200 si $600 cand o sa fie lansat comercial.

 • vladc

  @zaone – pls o corectie de forma, marja inseamna diferenta dintre cost si pret, mai exact cat pui peste cost vs cost, nu poti spune marja de cost

 • Grafiprints

  Este problema lor daca ies in pierdere pentru ca procesul de dezvoltare a durat atatia ani, oricum nu este de vina ala care cere, pacat de cei care cumpara. Vb lui zaoane, la apple nu se accepta un pret aproape dublu dar pentru google, un pret de 20x este acceptabil. Asta este hater-eala. Produsul este un esec din start. Sa vedem ce comentarii or sa apara odata cu lansarea iwatch, il dezvolta de un car de ani si pretul o sa fie garantat in marja lor de <2x pret fabricatie. pfff

 • Grafiprints

  Apropo, m-am enervat… cand a aparut prima data iphone-ul si restul producatorilor de abia descopereau focul si hartia igienica … asta dupa un lung proces de dezvoltare… ce pret a avut? exact tot de <2x .. pfff halal google si acum ca sa va incui … Jobs a declarat public, lucru care se poate confirma … ipad-ul era in agenda apple inaintea iphone-ului, a aparut la multi ani dupa, cate milioane a investit de-a lungul a mai mult de un deceniu si ce pret de vanzare a avut?