Incarcatoarele Apple originale vs cele contrafacute – iata la ce pericol te expui

  In cursul anului trecut v-am vorbit in nenumarate randuri despre persoanele ranite in urma utilizarii unor incarcatoare contrafacute pentru iPhone, cateva decese avand la baza acest tip de accesorii. Pentru a ne explica exact la ce riscuti ne expunem cand folosim un incarcator contrafacut in locul unuia original, un american s-a gandit sa explice in detaliu exact ce diferente exista intre cele doua. Practic vorbim despre produse gandite complet diferit, cele ale Apple fiind facute pentru a fi rezistente si sigure, cele contrafacute fiind gandite pentru a functiona in limitele minime ale sigurantei, avand componente ieftine si nesigure.

  La o prima vedere este greu de deosebit un incarcator fals de unul adevarat, insa o verificare atenta a marcajelor de  pe marginile lor v-ar putea ajuta sa descoperiti realitatea. Mergand si mai departe, daca un incarcator de acest gen este desfacut veti vedea de ce el costa de pana la 4 ori mai putin decat unul original, multe componente lipsind sau fiind inlocuite cu unele de proasta calitate. Daca incarcatoarele Apple sunt izolate si contin masuri de siguranta pentru a impiedica electrocutarile, incarcatoarele contrafacute nu au asemenea masuri de siguranta, persoane decedand din cauza electrocutarii in momentul utilizarii unui terminal aflat la incarcat cu un asemenea accesoriu.

  Mergand pe aceeasi linie veti gasi in articolul americanului explicatii detaliate despre problemele incarcatoarelor false si daca voua nu va pasa de viata voastra, atunci poate va pasa de cea a unei persoane apropiate si nu veti oferi cadou sau lasa alte persoane sa foloseasca asemenea incarcatoare. Merita mentionat faptul ca atunci cand vorbim despre incarcatoare contrafacute nu luam in calcul cele produse de catre companii cu renume in fabricarea de accesorii pentru terminale mobile, exemplele fiind Belkin, Griffin, Muvit, etc.

5 COMENTARII

  1. Sincer sa fiu am un incarcator Goobay, l-am folosit jumatate de an si apoi a refuzat sa mai incarce, l-am desfacut, i-am schimbat un condensator si il folosesc in continuare, merge perfect!

  2. Nu înțeleg de ce ar folosi lumea încărcătoare neoriginale… Adică pozezi în bogatul care își permite iPhone, dar nu ai bani de încărcător 🙂
    E ca și cum ai avea BMW X6 cu instalație de GPL, că e scumpă benzina…

  3. @Ion de exemplu eu am dat iphone 4 decodat pe un iphone 5 codat, dar am dat cu o mana telefonul si cu cealalta am luat 5-ul, fara incarcator, fara cablu, fara nimic, telefon pe telefon intelegi?