iOS 8 va permite utilizarea a doua aplicatii in acelasi ecran al iPad si interactiunea dintre ele (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_H6g-UpsSi8&w=580&h=370]

  iOS 8 urmeaza sa aduca o mare, mare noutate pentru posesorii de tablete iPad, Apple urmand a permite rularea a doua aplicatii in acelasi ecran al iPad si interactiunea intre ele. Dupa cum ati vazut deja in multiple tweak-uri ale Cydia, iOS 8 va permite acum posibilitatea de a deschide doua aplicatii in acelasi ecran al tabletei iPad si de a interactiona separat cu oricare dintre ele, sau de a interactiona simultan cu ele, noi avand optiunea de a face drag & drop dintr-o aplicatie in alta pentru texte, imagini, clipuri video, etc.

  Aplicatiile urmeaza sa fie afisate unele langa altele doar in landscape mode, iar deocamdata se stie ca numai tabletele iPad cu ecran de 9.7 inch ar urma sa aiba functia activa, deci iPad Mini-urile ar putea ramane fara ea. Apple a fost criticata atat de catre Microsoft, cat si de catre Samsung pentru lipsa unei asemenea functionalitati in tabletele sale, iar incepand cu iOS 8 Apple intentioneaza sa suplimenteze aceasta lipsa, spre bucuria zecilor de milioane de posesori de tablete iPad.

  iOS 8 va fi prezentat pe 2 iunie in cadrul WWDC 2014 si va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce va prezenta compania.

24 COMENTARII

  1. Functionalitate foarte utila, bravo Apple. Partea neplacuta e ca iar rad fanii Samsung ca Apple copiaza dupa Samsung. Defapt chestia asta incepe sa fie deranjanta. In ultimul timp vad ca Samsung stabileste trendul, nu Apple.

  2. WoooW e de 3 ani pe Samsung … eu zic sa va treziti la realitate si sa recunoasteti ca iPhone-ul si IOS-ul sau cam dus …

  3. @david putea sa fie si de 12 ani daca au un sistem de operare infect o sa piarda multi utilizatori care stiu sa cumpere, desi sunt putini cei care cumpara dupa anumite criterii din pacate…

  4. In videoclip scrie clar, ca ceea ce se vede este un concept. Voi scrieti un articol, ca ios 8 va avea aceast functie. Nimeni dintre voi nu stie ce noutati vor fi in ios 8. Unde este profesionalismul? Jurnalismul?
    Altii deja se cearta android vs ios vs windows? :)) hai sa fim seriosi.
    Ori scrieti un articol care sa contina, macar un gram de adevar, informatie, ori mai bine mereti si beti o bere.

  5. @szilard: Clipul video e doar informativ, nu el e baza informatiilor. Surse din interiorul Apple sunt baza informatiilor iar clipul e pus ca sa va faceti o idee in legatura cu modul in care va functiona mecanismul. Niciodata n-am publicat despre viitoare functii ale iOS care sa aiba la baza un concept facut de cineva.

  6. And it will probably be available only on the latest gen iPad because 1GB of RAM are not enough to run 2 apps side by side.

  7. Daniel, un giga de RAM este suficient pentru a rula doua aplicatii side by side. Am vazut ruland perfect un joc cu grafica strong in timp ce mergea un clip de pe youtube. Mergeau perfect pe un Android infect, vorba lui Alex.

  8. Precizare : scula era quad core. Deci daca e sa nu mearga pe iPhone/iPad e din cauza lipsei unui multitasking in iOS si a procesoarelor dual core. Prin multitasking inteleg multitasking. Nu task manager cum cred copiii.

  9. Atomic, precizare: scula poate sa fie octocore, interesant e faptul ca probabil o sa mearga pe un dual core! Si atunci sa vezi ras! 😀

  10. Daniele, stai cam prost cu engleza, ar fi recomandat sa te rezumi la limba romana. Desigur, nu am sperante mari nici in cazul acesta, dar fie.

  11. Offf , ne miscam din ce in ce mai greu dar macar o facem :))))))) , deja vad apple ca pe un pensionara care isi face treaba bine dar incet sau sa zic -batraneste-…..

  12. Si androidul a “furat” idei nu este asta o problema atata timp cat este o functie buna ce va intereseaza cn a facuto sau sa va bucurati de ea?