Apple este cel mai mare vanzator de telefoane mobile din Japonia

  Japonia este una dintre tarile in care vanzarile Apple au cel mai mare succes, iar acest lucru este demonstrat din nou de un studiu publicat in cursul zilei de ieri. Conform celor de la Bloomberg, Apple insumeaza 36.6% din totalul vanzarilor de telefoane mobile in Japonia in anul fiscal 2013, cota sa de piata in acelasi segment fiind identica si cea mai mare dintre toti producatorii.

Apple boosted iPhone shipments in Japan to 36.6 percent of the market in the year ended March, up from 25.5 percent a year earlier, according to Tokyo-based MM Research Institute Ltd. The Cupertino, California-based smartphone maker shipped 14.43 million phones in Japan the past fiscal year, the researcher said.

  Cota de piata a companiei Apple a crescut cu 11.1% fata de cea detinuta in aceeasi in cursul anului fiscal 2012, 14.43 milioane de iPhone-uri fiind vandute in intregul an fiscal anterior in Japonia dintr-un total de putin peste 37 de milioane. Cifra este impresionanta si ea este urmata la mare distanta de catre Sharp, Sony si Samsung, coreenii avand o cota de piata de doar 5.7%, de peste 6 ori mai mica decat cea a Apple.

  Japonia s-a dovedit a fi cea mai importanta piata Apple in ultimii ani de zile, vanzarile de iPhone-uri crescand simtitor in aceasta perioada in contrast cu trend-ul global. Japonia a fost dintotdeauna una dintre tarile in care Apple a avut succes foarte mare, iar lansarea iPhone 5S si iPhone 5C nu a facut altceva decat sa demonstreze din nou cat de mult iubesc japonezii produsele americanilor in detrimentul celor ale companiilor asiatice.

1 COMENTARIU