Clienti Apple nemultumiti de probleme placilor grafice ale MacBook Pro initiaza o petitie online impotriva Apple

  In cursul anului trecut un thread initiat pe forumurile de discutii ale Apple ne atragea atentia asupra unei probleme mari pe care MacBook Pro 2011 le au cu placile grafice AMD incorporate de catre Apple. Dupa cum puteti vedea si din imaginile acestui articol, ele genereaza diverse probleme de functionare in timpul utilizarii normale, mii de utilizatori fiind afectati.

  Desi a trecut mai bine de jumatate de an de la raportarea primelor probleme si Apple este constienta de existenta lor, compania americana nu a luat absolut nicio masura pentru a le rezolva. Unii utilizatori au reusit sa rezolve problemele beneficiind de garantia AppleCare, placa logica a Mac-urilor fiind inlocuite pentru a impiedica aparitia in viitor a acelorasi simptome.

 Anul trecut Apple a initiat un program de returnare a unor iMac-uri care au componente ce se pot defecta, printre ele numarandu-se si placa grafica AMD Radeon HD 6970M, prezentain MacBook Pro 2011, programul nu acopera aceste produse. In fata refuzului celor de la Apple de a rezolva problemele de functionare ale acestor Mac-uri, utilizatorii au initiat o petitie online prin care spera sa atraga atentia companiei.

  Aproape 3000 de persoane din intreaga lume au semnat pana acum petitia, semn ca vorbim despre un numar foarte mare de utilizatori care sunt afectati de problema. Daca Apple va lua act de ea si isi va repara produsele in afara garantiei ramane de vazut, insa nu este chiar atat de obisnuit ca Apple sa ignore probleme atat de importante ale utilizatorilor.