iOS 8 – una dintre cele mai importante functii anuntate pana acum (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_H6g-UpsSi8&w=580&h=370]

  Ieri a aparut pentru prima oara o informatie conform careia Apple urmeaza sa implementeze in iOS 8 un sistem care va permite utilizarea a doua aplicatii in acelasi ecran al iPad. In clipul video de mai sus aveti un concept al modului in care va functiona sistemul de indata ce el va fi implementat, diverse tweak-uri lansate in Cydia oferind o functionalitate similara de-a lungul timpului.

  V-am spus deja cateva dintre secretele iOS 8 in acest articol, iar aceasta noua functie nu facea parte dintre ele pentru ca probabil decizia de a o implementa a fost luata undeva in cursul ultimelor saptamani. Apple a fost intens atacata de catre competitorii sai pentru lipsa acestei functii si, ca sa fiu sincer, nu prea inteleg de ce a evitat Apple sa o implementeze pana acum, mai ales ca vorbim despre cresterea productivitatii.

  Indiferent de motivatiile celor din Cupertino, incepand cu iOS 8 utilizatorii vor avea optiunea de a folosi acest sistem si vom putea deschide cate doua aplicatii in acelasi ecran alt tabletelor iPad cu ecran de 9.7 inch. Aplicatiile vor putea interactiona intre ele, daca au aceasta functie implementata, astfel ca vom putea transfera dintr-o aplicatie in alta fisiere, texte, imagini, clipuri video, link-uri, etc prin simpla tragere a lor, insa numai dupa ce dezvoltatorii vor implementa API-urile Apple.

  Partea proasta este ca functia ar putea fi disponibila doar pe tabletele iPad cu ecran de 9.7 inch si doar pe cele mai noi dintre ele, adica iPad Air si iPad Air 2. Este destul de logic sa fie limitata functionalitatea lor doar la ecranele mari care pot oferi o experienta de utilizare cat se poate de buna si este logica faptul ca nu le vom vedea ruland pe tablete care nu au un hardware suficient de puternic pentru a le rula.

  iOS 8 va fi prezentat pe data de 2 iunie de catre Apple, iOS 8 beta 1 va fi lansat in aceeasi zi si atunci va astept pentru a vedea tot ceea ce are Apple de prezentat.