Prima Pagina Apple Un senator american este ingrijorat in legatura cu securitatea cititorului de amprente...

Un senator american este ingrijorat in legatura cu securitatea cititorului de amprente al Samsung Galaxy S5

  Samsung Galaxy S5 este cel mai recent smartphone Android caruia i s-a implementat un cititor de amprente, iar un cunoscut senator american incepe sa se intrebe cat de sigur este sistemul. Al Franken este numele acestui senator, el fiind presedintele unei comisii senatoriale pentru protejarea intimitatii americanilor in ceea ce priveste tehnologia si legea.

  Avand o slujba atat de importanta, senatorul a trimis companiei Samsung o scrisoare prin care intreaba compania cat de sigur este cititorul de amprente al Samsung Galaxy S5 in ceea ce priveste securizarea datelor privind amprentele. Mai exact, senatorul doreste sa afle daca acest cititor al Samsung Galaxy S5 poate fi pacalit cu amprente clonate ale utilizatorilor, metoda putand fi utilizata fara probleme asupra aproape oricarui tip de cititor de amprente comercial.

  Acelasi senator a chestionat Apple in legatura cu securitatea Touch ID-ului din iPhone 5S si a primit din partea Apple un raspuns pe masura, compania din Cupertino asigurandu-l ca in chip-ul enclava al iPhone 5S nimeni nu va putea “patrunde”. In cazul Samsung Galaxy S5 senatorul pune in discutie posibilitatea de a face autentificari gresite nelimitate si lipsa unui sistem care sa ceara un cod de siguranta dupa un restart, functii care exista pentru Touch ID.

  Asemenea verificari facute in SUA sunt perfect normale si de obicei sunt intreprinse pentru o multitudine de produse noi, insa in cazul Samsung Galaxy S5 vorbim despre implementarea unor masuri de securitate care nu sunt la fel de bune precum cele ale Touch ID.

  • danny

    Nu poti face autentificari gresite nelimitate! La S5 dupa 5 incercari nereusite poti accesa telefonul numai cu parola pe care ai introdus-o cand ai inregistrat amprenta. Parola trebuie sa contina minim 6 caractere, minim o litera mare si cel putin o cifra.

  • Doru Dascalu

    Sunt convins ca sistemul de securitate este beton. Senatorul a dat cu bățul prin gard să vada lumea ce preocupari are el, vezi Doamne. Intrebarea de baraj nu a pus-o ca nu trebuia sa o puna. Stapanii i-au spus ce sa intrebe. Doar atat ca sa cada bizonul pe spate. Pun eu in locul lui intrebarea: Unde sunt trimise amprentele de catre telefon?! Pentru că bizonii democratici au facut scandal la ideea ca toti oameni ar trebui amprentati, ce s-au gandit stapanii lumii?! Lasa frate ca facem un sistem de amprentare la laptop și cand se leaga la internet, pac amprenta pleaca unde trebuie. Era prea greoaie operatiunea ca sa amprenteze cati mai multi bizoni, asa ca a bagat sistemul si in smatphonuri. De la anul cand va functiona reteaua free de internet pentru toata lumea, nu mai ai nevoie nici de cip, că spune telefonul totdeauna unde te afli sau unde ai fost. Pe mine m-a mancat in…pardon (era sa scriu cur), sa-mi iau și eu smartphone ca tot era gratis la reinnoire de abonament. Doua saptamani am fost linistit. Am fost la un bancomat sa ridic niste bani. Nu a trecut o ora si m-am trezit pe telefon cu reclama la diverse servicii financiare. Mentionez ca wi-fi-ul era inchis, bluetoth-ul oprit. Asa ca in concluzie oamenii vor purta zgarda de gat de bunavoie, ba vor fi chiar foarte mandri ca o au.