Un senator american este ingrijorat in legatura cu securitatea cititorului de amprente al Samsung Galaxy S5

  Samsung Galaxy S5 este cel mai recent smartphone Android caruia i s-a implementat un cititor de amprente, iar un cunoscut senator american incepe sa se intrebe cat de sigur este sistemul. Al Franken este numele acestui senator, el fiind presedintele unei comisii senatoriale pentru protejarea intimitatii americanilor in ceea ce priveste tehnologia si legea.

  Avand o slujba atat de importanta, senatorul a trimis companiei Samsung o scrisoare prin care intreaba compania cat de sigur este cititorul de amprente al Samsung Galaxy S5 in ceea ce priveste securizarea datelor privind amprentele. Mai exact, senatorul doreste sa afle daca acest cititor al Samsung Galaxy S5 poate fi pacalit cu amprente clonate ale utilizatorilor, metoda putand fi utilizata fara probleme asupra aproape oricarui tip de cititor de amprente comercial.

  Acelasi senator a chestionat Apple in legatura cu securitatea Touch ID-ului din iPhone 5S si a primit din partea Apple un raspuns pe masura, compania din Cupertino asigurandu-l ca in chip-ul enclava al iPhone 5S nimeni nu va putea “patrunde”. In cazul Samsung Galaxy S5 senatorul pune in discutie posibilitatea de a face autentificari gresite nelimitate si lipsa unui sistem care sa ceara un cod de siguranta dupa un restart, functii care exista pentru Touch ID.

  Asemenea verificari facute in SUA sunt perfect normale si de obicei sunt intreprinse pentru o multitudine de produse noi, insa in cazul Samsung Galaxy S5 vorbim despre implementarea unor masuri de securitate care nu sunt la fel de bune precum cele ale Touch ID.