Xiaomi Mi Pad – o clona a iPad cu inspiratie din iPhone 5C (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lVp34KQbAqk&w=580&h=370]

  Xiaomi este una dintre cele mai populare companii producatoare de smartphone-uri in China, CEO-ul sau fiind in repetate randuri comparat cu Steve Jobs. Cel mai recent produs al celor de la Xiaomi este tableta Mi Pad, iar in clipul video de mai sus o puteti vedea, ea fiind o clona a iPad Mini cu Ecran Retina care are si unele accente ale iPhone 5C, iar daca veti vizualiza clipul video veti intelege despre ce vorbesc.

  Practic Xiaomi s-a gandit ca n-ar fi rau daca ar face multiple versiuni ale Mi Pad, fiecare avand o carcasa de culoare diferita, fiecare cu cate un wallpaper special care sa ii potenteze aspectul. Apple a facut exact acelasi lucru cu al sau iPhone 5C in momentul lansarii si spoturile publicitare produse pentru el au demonstrat pe deplin acest lucru de-a lungul timpului.

  Partea interesanta a tabletei nu se opreste aici, ea imitand iPad Mini cu Ecran Retina chiar si in ceea ce priveste rezolutia, avand 2048 × 1536 pixeli. Apple este singurul producator important de tablete care foloseste aceasta rezolutie pentru produsele sale, iar cei de la Xiaomi s-au gandit ca nu ar strica sa reproduca in totalitate tot ceea ce fac in Cupertino.

  Anul trecut fostul vicepresedinte al Google, Hugo Barra, s-a alaturat companiei Xiaomi, iar copierea produselor altor companii este un lucru pe care il vom vedea tot mai des de la acest producator chinez.