Apple este laudata pentru modul in care protejeaza utilizatorii in fata guvernelor lumii

  EFF, sau Electronic Frontier Foundation, este o organizatie non-guvernamentala din SUA care monitorizeaza modul in care marile companii protejeaza utilizatorii in relatia cu agentiile guvernamentale. In raportul lor anual privind companiile care ofera cea mai buna protectie, compania Apple este laudata impreuna cu Facebook, Google si Microsoft pentru modul in care interactioneaza cu agentiile guvernamentale.

  Mai exact, toate cele trei companii sunt laudate pentru faptul ca: cer agentiilor mandate pentru furnizate de date ale utilizatorilor, isi notifica utilizatorii in legatura cu oferirea datelor catre agentii, publica rapoarte anuale in care detaliaza numarul de cereri pentru date si numarul de date oferite, publica un set de reguli in baza carora sunt oferite datele catre agentii, lupta pentru protejarea drepturilor utilizatorilor in instante si in institutiile legislative.

  Desi toate aceste masuri luate de catre companii sunt analizate doar in baza modului in care lucreaza ele in SUA, politica privind predarea datelor este identica in toate regiunile de pe glob in care actioneaza aceste companii, asa ca vorbim despre protectie, teoretica, indiferent de zona.