iPhone 5S si iPhone 5C au contribuit cel mai putin la cresterea rezervei monetare a Apple

  In ultimii 7 ani compania Apple crescut, din punct de vedere financiare, mai mult decat in intreaga sa istorie la un loc, iar iPhone-urile au fost cele care au ajutat-o sa ajunga acolo unde este acum. Pentru a evidentia modul in care a crescut rezerva monetara a Apple din momentul lansarii primului model al iPhone si pana acum, graficul de mai sus a fost conceput de catre o agentie de analiza a pietei din SUA.

  Dupa cum prea bine vedeti deja, pana in momentul lansarii iPhone 5S si iPhone 5C, rezerva monetara a Apple aproape ca s-a dublat dupa fiecare lansare a unui iPhone nou. In cazul ultimelor doua terminale rezerva monetara a avut o crestere mult mai moderata si la o prima vedere s-ar parea ca dispozitivele nu au avut succesul pe care compania americana sau analistii americani il asteptau.

  La o privire mai amanuntita lucrurile sunt complet diferite, deoarece aceste dispozitive au stabilit noi recorduri de vanzari pentru compania Apple, generand si mai multi bani decat modelele anterioare. Acum daca va intrebati de ce rezerva monetara nu a crescut la fel de mult, ei bine raspunsul este simplu: Apple si-a rascumparat actiuni in valoare de cateva zeci de miliarde de dolari, a investit mai mult in cercetare si dezvoltare si a cumparat mai multe companii decat in ultimii ani.

  Apple a cheltuit cateva zeci  de miliarde de dolari cu toate acestea si totusi a reusit sa mai adauge in fiecare trimestru fiscal bani in rezerva sa monetara, totul multumita iPhone-urilor care genereaza vanzari din ce in ce mai mari.