iPhone 6 – o noua functie este confirmata de un operator din SUA

4

  Lansarea iPhone 6 va avea loc in toamna acestui an, compania Apple dezvoltand de cateva luni de zile viitorul terminal care se anunta a fi cel mai important iPhone lansat de la primul model incoace. Acum cateva saptamani v-am spus ca operatorul de telefonie mobila AT&T a confirmat indirect implementarea functiei VoLTE in iPhone 6 si iOS 8, iar acum operatorul american T-Mobile ofera acelasi suport in SUA.

  Deocamdata doar anumite smartphone-uri Android sunt compatibile cu aceasta tehnologie, insa surse din interiorul Apple au confirmat ca ea va fi implementata in iOS 8 si iPhone 6, lansarea serviciului acum fiind doar o dovada in plus. Avand in vedere ca vorbim despre o functionalitate noua, multi dintre voi se intreaba de ce ar fi ea utila in momentul de fata pentru terminalele noastre.

  Ei bine VoLTE, sau voice-over-lte, permite efectuarea de apeluri voce chiar si prin intermediul unei retele 4G, putine retele de pe glob oferind suport pentru acest lucru in momentul de fata. Lipsa suportului se datoreaza in principal lipsei terminalelor capabile sa foloseasca aceasta tehnologie, insa iata ca SUA schimba din nou trend-ul si implementarea suportului acolo va insemna implementarea suportului la nivel global. Diverse terminale Android pot efectua asemenea apeluri, in curand iPhone 6 va putea face acelasi lucru si voi va veti bucura.

  In momentul de fata terminalele noastre utilizate in Romania sau Europa se deconecteaza de la reteaua 4G pentru a efectua apeluri telefonice, iar acest lucru ingreuneaza efectuarea apelurilor, genereaza probleme de conectare, de semnal si nu numai. Implementarea suportului pentru VoLTE inseamna o eliminare a trecerii pe 3G in momentul efectuarii unui apel, simpla apelare devenind mult mai simpla si mai rapida, apelurile fiind si mai clare, in anumite situatii.

  Eu unul astept cu nerabdare implementarea suportului VoLTE in Romania, Orange anuntand ca el va fi disponibil daca vor exista destule terminale care sa il suporte, insa cu siguranta si restul operatorilor ii vor urma exemplul.