Jumatate dintre abonatii 4G al celui mai mare operator de telefonie mobila din lume sunt posesori de iPhone

iPhone Apple china mobile

  In cursul acesti an compania Apple a incheiat un acord de colaborare cu cel mai mare operator de telefonie mobila de pe glob, China Mobile, el aducand o crestere substantiala a vanzarilor de iPhone-uri in China. Conform presedintelui China Mobile, 2.8 milioane de abonati, adica jumatate din baza totala de abonati 4G, detin un terminal iPhone, dispozitivele fiind cumparate in ultimele 6 luni de la operator.

  Desi China Mobile are putin peste 780 de milioane de clienti, doar 5.6 milioane ii folosesc serviciile 4G in China, cifra fiind enorma pentru multi operatori, insa nesemnificativa pentru China Mobile. Chiar si asa, faptul ca Apple a reusit sa atraga jumatate dintre acesti abonati catre iPhone-urile sale reprezinta o realizare extrem de importanta, mai ales ca in China exista o multitudine de smartphone-uri Android ieftine.

  Desi deocamdata nu se stie ce producator a reusit sa obtina majoritatea vanzarilor in restul de 2.8 milioane de abonati, ne putem gandi ca este vorba despre o lupta acerba pentru castigarea clientilor care ale iPhone-urile companiei Apple.