Apple urmeaza sa vanda 200 de milioane de iPhone-uri in cursul acestui an

  Vanzarile de iPhone-uri cresc de la an la an, iar compania Apple inregistreaza recorduri in vanzari si profit in fiecare an fiscal multumita produselor sale. Dupa cum puteti vedea din graficul de mai sus, compania Apple a vandut aproape 100 de milioane de iPhone-uri in primele doua trimestre fiscale ale anului 2014, mai exact 94.7 milioane de unitati au fost vandute de catre companie in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2014.

  Pentru ca Apple isi incepe anul fiscal pe 1 octombrie, perioada aceasta cuprinde inclusiv perioada sarbatorilor de iarna care genereaza vanzari substantiale pentru cei din Cupertino. In baza acestor vanzari, analistii estimeaza ca in cursul anului fiscal 2014 Apple va vinde peste 200 de milioane de terminale iPhone, urmatoarele doua trimestre fiscale urmand a genera vanzari serios mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut.

  Mai exact, in perioada 1 aprilie – 1 iunie analistii estimeaz ca Apple va vinde 44 de milioane de iPhone-uri, iar in perioada 1 iunie – 1 octombrie 55 de milioane de unitati ar urma sa fie vandute. Puteti observa ca vorbim despre cifre cu minim 10 milioane de unitati mai mari decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, diferenta fiind foarte mare. La baza sa ar urma sa stea iPhone 6 si China Mobile, insa e greu de crezut ca lucrurile se vor desfasura asa, mai ales pe parcursul verii.