Iata ce produs neasteptat se pregateste Apple sa prezinte in cadrul WWDC 2014

  Desi WWDC 2014 parea sa fie centrat pe prezentarea iOS 8 si a OS X 10.10, iata ca Apple ar putea pregati pentru noi o surpriza extrem de interesanta ce consta intr-un sistem complet nou. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, compania Apple se pregateste sa lanseze un sistem care ne-ar putea permite sa controlam diverse obiecte din casa folosind iPhone-ul si o aplicatie dezvoltata pentru iOS 8.

Apple’s integrated system will make it easier to set up and control new “smart home” devices. For example, a home’s lights might automatically come on when the owner enters the house, using their iPhone to wirelessly signal their arrival. Such a system was outlined in an Apple patent filing, published in November last year.

  Mai exact, vorbim despre posibilitatea de a controla luminile, sistemele de securitate si alte produse electronice care se pot conecta prin WiFi sau Bluetooth la iDevice-urile noastre. Practic sistemul ar urma sa fie compatibil doar cu diverse produse care se pot interconecta oricum cu iDevice-urile companiei Apple, deci nu vorbim despre o compatibilitate universala cu orice fel de dispozitive de pe piata.

The scheme will be similar to Apple’s existing “Made for iPhone” label, given to compatible headphones, speakers and other accessories, but with a new brand and logo. Apple may also provide additional checks and assurances that certified products are not vulnerable to hackers.

  Noua platforma ar urma sa fie prezentata pe data de 2 iunie impreuna cu aplicatia pentru iOS 8, insa mai mult de atat deocamdata nu se stie. Avand in vedere descrirea facuta pana acum, Apple pare sa incerce doar sa ofere o aplicatie universala care sa controleze diverse sisteme de monitorizare sau controlare a casei care au aplicatii speciale dedicate, dar poate vom gasi si ceva suplimentar.