Apple intentioneaza sa iti controleze casa, dar nu asa cum ti-ai imagina

  Saptamana aceasta a aparut un zvon care sugera faptul ca Apple urmeaza sa prezinte la WWDC 2014 un nou sistem ce ar permite controlarea diverselor dispozitivele electronice din casele noastre. Intregul sistem era prezentat ca un hub pentru dispozitivele conectate la retelele WiFi si compatibile deja cu iDevice-urile, insa care ar fi avut nevoie de aplicatii diferite pentru control, Apple pregatind teoretic una universala.

  Apple Smart Home ar putea fi denumirea acestui nou sistem si el nu va fi un hub, sau o aplicatie universala, ci va fi doar un branding pe care Apple il va vinde producatorilor de dispozitive electronice destepte. Practic Apple va vinde producatorilor acestor dispozitive o denumire care certifica faptul ca acele produse sunt comaptibile cu iPhone-urile si la atat se va rezuma tentativa companiei Apple de a ne controla casele.

 Acele produse vor avea in continuare nevoie de aplicatii separate, si branding-ul oferit de catre Apple nu va garanta altceva decat disponibilitatea unei aplicatii care va controla dispozitivele asa cum afirma producatorii. Ca sa fiu sincer, m-as fi asteptat la ceva mai mult de la Apple, insa, ca de obicei, vorbim despre mult branding si marketing si mai putina inventivitate pentru un segment in curs de dezvoltare.