LG distruge teoria din spatele Retina Display-urilor

  LG G3 a fost prezentat i ncursul acestei seri de catre compania LG, in cadrul conferintei de prezentare fiind pregatite si cateva comparatii in ecranele competitorilor si calitatea oferita de catre acestia. Cei de la LG au criticat marketing-ul din spatele Retina Display-urilor din iPhone-uri, spunand ca lumea priveste gresit ecranele terminalelor mobile crezand ca diferentele in ceea ce priveste calitatea imaginilor nu vor fi sesizate in cazul smartphone-urilor ce au ecrane cu peste 300 de pixeli per inch.

There’s one common misunderstanding within the smartphone industry. There’s a misconception that the human eye can only distinguish differences in display quality up to around 300 pixels per inch. However, this is not the case. The human eye can in fact discern differences in display quality above this measure and this is a fact that’s already understood in the printing industry.

  In discutie este adus desigur marketing-ul facut de catre Steve Jobs pentru iPhone 4, in 2010 fostul CEO Apple spunand ca ochiul uman nu poate distinge mai mult de 300 de pixeli per inch. Lansand un smartphone cu 538 de pixeli per inch, cei de la LG au incercat prin cateva comparatii sa demonstreze exact contrariul sustinand ca ecranul LG G3 prezinta cele mai clare imagini multumita densitatii mari de pixeli.

Today what they consider the best print quality is what LG has achieved with the introduction of its first Quad HD display, as seen in the G3.  If it were true that the human eye could only discern differences in display quality up to a maximum off 300ppi, then you wouldn’t be able to notice these differences in clarity and sharpness between the images shown.

  Desi vorbim tot despre o metoda inteligenta de a prezenta lucrurile, realitatea este ca ecranele cu densitate de pixeli mai mare de 300 ppi au imagini mai clare si Apple stie acest lucru. In aceasta idee, compania americana ar putea creste rezolutia iPhone 6 la 1704 x 960 pixeli pentru a creste si numarul de pixeli per inch la peste 400, insa nu se va apropia prea mult de LG G3.

22 COMENTARII

  1. Se foloseste de tehnologia de display si nu de PPI. Diferenta prezentata in emisiune este pozata de la 3-4 cm apropiere, dar realitatea sta in brightness si in color gamut. Oricum anul trecut Tim Cook a zis deja in interviu ca la asta lucreaza(sau ar lucra) pt un ecran mai mare

  2. @Gigi, densitatea nu are legatura cu marimea ecranului… daca la un ecran mare ai o rezolutie mare, la un ecran mic poti sa ai o rezolutie mai mica, cele doua ecrane avand totusi aceeasi densitate.

  3. :)) astia de la lg copie tot.. auzi flat icons.. ca la ios 7. Dual flash.. iphone.. prezentare ..steve..3culori gold.. ca la iphone.. daca maine apple scoate telefon care zboara, in 1luna scot toti. Nu poti inlocui un produs original cu o replica. Iphonul e iphone,ma pis pe toate androidele, android e android, si se blocheaza, poate sa aiba octa core cu 10gb of ram, si procesor de 3ghz. Regret ca mam mutat de la iphone la htc one, ma pis pe boomsound si ultra pixel. Astept iphonul 6 care o sa fie tata la toate telefoanele. Si htc asta il vand pe 100dolari ca atat merita. Lag peste lag si crashuri. Si abia iam dat restore. Daca deschid 15aplicatii se ocupa memoria de 2gb rami 😐 si se face un super lag.. nai cei face asta e androidul

  4. @Zaone Te rog ai mila de noi si de limba romana si incearca sa mai stergi din comentariile de genul celui de mai sus(al lui edi). Eu personal ma simt jignit de nesimtirea si prostia acestui needucat.

  5. Edi, cu flat icons ti-ai aratat ignoranta. Androidul intotdeauna a avut flat icons. Deci la partea asta Apple a copiat.
    Iar cu cei 2 giga de RAM ocupat de 15 aplicatii deschise : Androidul e multitasking, nu inchide o aplicatie minimizata, asa cum face iOS. Aplicatiile minimizate sunt inchise automat numai daca sistemul are nevoie de memorie. Deci daca ai avea 40 de giga de RAM atunci sistemul nu va inchide nici o aplicatie pana cand nu vor fi ocupati toti cei 40 giga. Are rost sa-ti spun care e avantajul?

  6. Lasa l aureliane pe edi ca atata poate, e de balaceanca daca a ajuns sa injure un sistem de operare. Azi maine se injura cu o sticla de ulei sau cu un stalp pe strada. Partea curioasa este ca foloseste chiar ceea ce injura. E nervos ca se blocheaza daca deschide 15 aplicatii, pai cate naiba vrei sa deschizi? Toate de app store? Ofofof, e grele

  7. Cred ca Edi are dreptate in ceea ce spune. Desigur, limbajul nu e cel mai potrivit insa le zice corect. Am si eu iPhone si merge fara lag cu toate aplicatiile deschise. (si-s multe….) Prietena mea cu Android, tot da restart o data pe zi …

  8. @edi , sa ma cauti sa-mi dai mie htc one-ul ala cu 100 de dolari cand iti iei iphone 6 . Apropo sunt posesor de htc One si iphone si vreau sa spun ca amandoua se misca impecabil si amandoua au peste 40 de aplicatii instalate asa ca nu stiu cum ai tu lag la el……
    PS: Mai punem si noi cratimile de rigoare pe unde trebuie ?

  9. @vio m , depinde ce android are , daca e vreunul la 400-500 ron iti dai seama ca e petarda . Eu am iphone + android iar sotia la fel si nu am avut probleme niciodata cu niciunul dintre device-uri nici eu si nici ea.

  10. nu vă mai certați atât, realitatea este că nu există nicio diferență la o distanță normală de lucru între 300+ ppi cât au iPhone-urile în acest moment și 500+ ppi în cazul G3-ului. într-adevăr, un ochi sănătos poate distinge diferența la o distanță de 10 cm, dar cine face asta? e la fel ca situația între benchmark-uri și jocuri, nu-ți cumperi o placă video pentru benchmark-uri, o cumperi ca să te joci, iar dacă rulează jocurile fluent, la ce te ajută faptul că există plăci care scot mai multe puncte în 3DMark?

  11. Vai ce sa zic v-ati simtit jigniti de comentariul lui edi. Omul are dreptate in felul lui ca nu stie sa scrie este partea a doua. Realitatea este ca cine nu are bani de iphone cumpara android. Eu am 61 de app si dupa un install de ios nou (curat nu update) pornesc toate app pentru a le configura si niciodata nu am avut lag, pe un 5S.

  12. Aplicatiile se inchid, nu ruleaza in background daca de exeplu deschid asphaltul si il pun in background, peste 1 ora daca dau pe el din background se deschide din nou, nu de unde a ramasa, si in fiecare zi trebuie sa inchid aplicatii pe care nici macar nu le deschid, dar ele ruleaza, cand aveam iphonul, am deschis toate aplicatiile din toate paginile, aveam cam 80. Si nu era nici un pic de lag, nu mai sunt multumit de htc one, androidul e android

  13. Ba Aureliane ba tata ……tu ar trebui sa traiesti cel putin la Monaco…… dupa mine te as deporta in Coreea de Nord ,acolo nu o sa mai fii jignit de oameni care si exprima opinia cum stiu ei ……..

  14. Folosesc htc one m7, cumparat acum 3luni nou. Si la banii care iam dat pe el vreau performanta, nu crashuri si lag + aplicatii care ruleaza fara sa le deschid, in fiecare zi ma uit si vad memoria ram aproape plina.. nustiu de ce mai are procesor mare si 2gb ram.. ca gta san andreas cu setarile la maxim are lag.. camera de pe iphone 4s e mai buna ca asta de pe htc one.. regret ca lam cumparat, astept iphone 6.

  15. Edi chiar dacă se exprima cum poate , are totuși un sâmbure de adevărat in exorimare.
    Pt cei ce vor 100 de aplicații simultane Apple ar fi soluția. …