25 de motive pentru care iPhone 5S este mai bun decat Samsung Galaxy S5 (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mqVUcQlYvHs&w=580&h=370]

  iPhone 5S si Samsung Galaxy S5 sunt doua dintre cele mai populare smartphone-uri ale momentului si cu siguranta multi utilizatori se intreaba care dintre cele doua dispozitive merita achizitionat. In ideea de a va face alegerea mai usoara, un website american s-a gandit sa faca o lista de avantaje si dezavantaje ale ambelor terminale, iar in clipurile video ale acestui articol le aveti prezentate in detaliu pe ambele dintre ele.

  1. Design-ul premium.
  2. Dimensiuni reduse si greutate mai mica.
  3. App Store-ul.
  4. Acces la aplicatiile Apple si Google.
  5. Lipsa modificarii software-ului de catre operatori.
  6. Optiuni de intimitate pentru aplicatii.
  7. Optiunea de a ajunge rapid la prima parte a unei pagini sau aplicatii printr-up tap facut in status bar.
  8. Sistemul Guided Acces.
  9. Un cititor de amprente mai exact.
  10. Update-uri rapide pentru toate terminalele compatibile.
  11. Optiunea de a accesa Siri rapid.
  12. Indicator privind statusul bateriei accesoriilor Bluetooth conectate.
  13. Conector Lightning utilizabil in orice pozitie.
  14. Redimensionarea fisierelor multimedia trimise prin email.
  15. Valoarea de revanzare mare.
  16. Posibilitatea de a il plasa drept pe o suprafata plata.
  17. Posibilitatea de a selecta vocile pentru sistemul de recitare.
  18. O gama foarte variata de accesorii.
  19. Un buton dedicat pentru oprirea sunetului.
  20. Un chip A7 mai rapid.
  21. Dual LED Flash.
  22. Un sistem mai eficient pentru inregistrarea rapida a succesiunilor de poze.
  23. Optiunea de a inregistra slow motion in 720p.
  24. Trei microfoane pentru anularea zgomotelor ambientale.
  25. Difuzor de calitate superioara.

  Noi ne-am axat totusi doar la motivele care fac iPhone-ul mai bun si mai sus le aveti listate pe toate dintre ele, chiar daca unele sunt mai stupide decat altele, in final utilizatorii vizeaza orice aspect. Alegerea unuia sau a altuia dintre cele doua dispozitive este, in mare, o simpla analizare a tuturor nevoilor noastre si o verificare a beneficiilor oferite de fiecare telefon in parte pentru a vedea daca el ne satisface pe deplin sau partial nevoile.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0eqSPgA0Wgo&w=580&h=370]

44 COMENTARII

  1. 1: Sistem de operare personalizabil
    2: Buton dedicat multitasking
    3:ruleaza mai multe aplicati simultan
    4: intregrare cu Google Voice
    5:Ecran net superior
    6:Camera mai buna cu senzor mai rapid
    7:Nfc
    8:transfer fisiere bluetooth
    9:mai mult gb de ram
    10:posibilitate de a scoate bateria
    11: port usb 3.0 cu adaptare 2.0
    12: google play
    13:senzor cardiac
    14: mai multe metode de deblocare
    15: o multitudine de gesturi
    16: o multitudine de setari in camera
    17: filmeaza la rezolutie 2K
    18:card micro sd
    19:integrare mai buna cu retelele sociale
    20:notificare led
    21:un ecran mai mare
    22: rezistent la apa
    23:nu o sa se miste mai greu dupa update soft
    24: mod economisire energie
    25: un grip mai bun

    nu m-am putut abtine , nu sunt fan samsung , dar cand ai un telefon mai performat in fata ta trebuie sa recunosti

  2. Big like david.pe langa o gramada de minciuni enumerate ca 25 motive sa cumperi iphone sunt 2 grosolane.1 appstore e batut de google play si a fost postat chiar de zaone saptamana asta si 2 pe teste procesoarele quadcore de pe android scot performante mai bune.

  3. @cosmin: What? Cred ca tu ai citit altceva, eu am spus doar ca Google Play a mai luat 1% din cota de piata a App Store, atat. Are 38% fata de 62% cat are Apple, deci?

  4. Țăranii își cumpara logan, adică samsung, si Bogații elicopter, adică iphone. Va puteți da peste cap ca tot asa vor sta lucrurile.

  5. Fiecare e liber sa incerce ce vrea fara sa fie nevoit sa dea explicatii , eu de exemplu as fi cumparat un samsung S5 daca nu avea android si daca nu arata asa ciudat , in rest e ok :))
    Acum serios , v-a rog pe cei care aveti experienta cu android , spuneti-mi si mie ce telefon e mai bun , chiar astept niste sfaturi , multumesc.
    Ca idee v-a spun din start ca nu imi place cum arata samsung dar daca cumva este mult mai performant ca altele spuneti-mi sa stiu.

  6. Asta cu Appstore-ul e expirata … google play ofera aprox la fel de multe aplicatii … oricum nu poate reprezenta un motiv pentru cineva sa aleaga ios sau android … si mai bun e ceva subiectiv … fiecare persoana isi alege ce-i place … 25 motive pot fi si de o parte si de cealalta 😉

  7. Eu am iphone4 de doi ani jumate a mers bine pina la 6.1.3 ,de la ios 7 pina la 7.1.1 toate merg ff prost de multe ori am vrut sa-l dau de pamint

  8. 99% din aplicatiile platite in App Store , sunt gratis in Google Play . Deci ?
    Nu e nevoie sa platim ceva cand poate fi gratis .

  9. @sis: Sunt gratuite pentru ca sunt mai proaste si au design inferior, sunt gratuite pentru ca sunt pline de reclame, sunt gratuite pentru ca monitorizeaza locatiile si preiau cum si cand vor informatii, sunt gratuite pentru ca daca ar fi fost platite nu le-ar fi cumparat mai nimeni doarece posesorii de terminale Android sunt in general mai saraci si nu au bani de aplicatii. Cand spun ca sunt “in general” ma refer la marea majoritate care au terminale ieftine si nu investesc in aplicatii, asa ca nu va simtiti daca aveti un smartphone high-end ca nu e cazul.

  10. Alin ,imediat apare iphone 6 si o mare parte din ei o să fie foarte dezamăgiți în comparație cu galaxy s5 si la următorul Samsung si iphone o sa fie si mai multi dezamagiti ,atunci o să recunoască,oricum sunt mulți care în sinea lor stiu asta numai ca……..

  11. Privitor la aceasta cimparatie a celor doua terminale:

    IOS mai stabil si fara lag, Android este foarte customizabil in schimb.
    Daca aveti in telefon 3 documente ce trebuie trimise ( documente, nu poze), cum le trimiteti intr-un singur email prin IOS? La Samsung android, se pot atasa “n”.
    Bluetooth: IOS aproape ca inutil, cu exceptia imperechierii cu carkit-ul. Android: full functional.
    Wi-fi semnal: din propria experienta la toate telefoanele cu IOS este jalnic, nu exista termen de comparatie.
    IOS: esti sunat si persoana iti cere numarul unui prieten pe care il ai agenda. Cum i-l dai in timpul convorbirii?

    Autonomie acumulator, nici nu are sens sa spun ceva, dar Samsung este net superior.

    si acum pentru Daniel, in legatura cu bugetele celor doua categorii de detinatori a dispoxitivelor. Ai uitat cea mai mare categorie de utilizatori Iphone ( ii vezi in orice bar, restaurant, club, pe plaja oriunde) Cocalarii. Scuze, nu vreau sa ii jignesc pe nici unii din utilizatorii normali ai Iphone, eu fiind unul dintre ei.

  12. @zaone…care aplicati din google play sunt mai proaste ,au design inferoir si sunt gratuite pentru ca sunt pline de reclame?(ma refer la cele care le gasesti in appstore) eu daca ma uit la aplicatiile din appstore si google play(aceasi aplicatie in ambele magazine) arata la fel si sunt la fel de bune .Exista reclame in unele aplicatii gratuite dar daca nu ti internetul pornit nu iti apare nici o reclama pe ecran ,de ex aplicatiile celor de la “rovio mobile” ,in appstore le gasesti cu plata si varianta free este limitata(ca sistemul de operare de altfel) si in google play ,varianta full este gratis si exemplele pot continua.

  13. Daniel în cazul în care chiar ai iphone clar că ti la luat mami că nu ai rămas corigent plus că galaxy s5 e mai scump decât iphone 5s asa că mai bine îți faci lecțiile

  14. Chiar ma întreb…cum de tot intra posesori de samsung aici…chiar nu ii înțeleg. Sunt atât de frustrati? Si-au dat seama ca si-au luat o mare teapa cu un samsung? Dacă stiu ca au cel mai bun telefon, cum afirma ei, atunci ce ii mai interesează de iPhone? Știm ca oricum nu stiu sa citească si sa scrie. De aici si problema de înțelegere a articolelor .

  15. @vlad: Daca faci o comparatie directa intre aceleasi aplicatii, design-ul este inferior pe Android si experienta de utilizare la fel. Cat despre utilizarea fara internet, e adevarat ca nu-ti apar reclamele, dar raman spatii goale pe unde nu trebuie, tot o porcarie e.

  16. Daniel,nu ti-ai făcut lectiile ,posesorii se scrie cu doi (i),si nu am luat teapă că nu am Samsung,dacă nu erai un țăran nu făceai posesorii de Samsung țărani înțelegi?

  17. “IOS: esti sunat si persoana iti cere numarul unui prieten pe care il ai agenda. Cum i-l dai in timpul convorbirii?” – apeși pe home și intri în aplicația dedicată contactelor.

    “Da al treilea microfon cam unde se gaseste ca eu nu l-am vazut.” – al treilea microfon este integrat în cască (încă de la iPhone 5).

    acestea fiind spuse, nu înțeleg de ce se compară un telefon din 2013 cu unul din 2014, o comparație corectă este 5s vs. S4 și, când va apărea, 6 (sau ce nume va avea) vs. S5.

  18. Dar nici nu trb sa apeși pe home..e direct pe display in timpul apelului. Dar băiatul cum are iPhone…el știe mai bine :))

  19. @bluke424: Heh, se compara high-end-urile ambelor companii, asta nu intelege nimeni niciodata. Va uitati la ani de parca urmeaza sa le luati de neveste.

  20. Mario
    Eu ți-am zis ca nu stii sa citești. Ma refer la posesori de samsung. Nu am vrut sa scriu cu doi de “i”. Eu stiu ce vreau sa zic. Din păcate, tu habar nu ai

  21. Si Mario: dacă taranii își cumpara samsung, nu înseamnă ca ii fac Țărani . Ei asa sunt prin natura lor. Cum spunea cineva mai sus: si cocalarii sunt posesori de iphone. Asta înseamnă ca i-a facut cocalari pe posesorii de iphone? Chiar nu-ți înțeleg nici logica, ca de aparatul critic nici nu mai aduc vorba. :))

  22. Zaone, sunt de acord ca spatiile goale in aplicatii sunt o porcarie. Si e clar ca ti-ai dat seama de asta la iOS cu problema rezolutiilor.
    Atat cat am butonat pe Android eu nu am vazut nici o aplicatie cu spatii goale. Pentru ca reclamele apar ca o fereastra cand se deschide jocul. Se inchide fereastra si incepe jocul.

  23. Aia cu aplicatiile mai frumoase pe iOS decat pe Android m-a dat gata. Pai ce, eu sunt femeie sa ma intereseze frumusetea aplicatiilor? Design-ul dosului telefonului? Ce ma, voi sunteti din aia care-si fac unghiile? Pfff.

  24. Tipul care descrie în videoclipuri care sunt avantajele celor două dispozitive se contrazice: pe de o parte spune că iPhone e mai bun pentru că are dimensiuni mai reduse, dar în celalalt clip spune că S5 e mai bun pentru că are ecranul mai mare.
    Am urmărit ambele clipuri, dar în opinia mea, avantajele Samsung S5 în fața iPhone 5S sunt mai relevante…
    Din lista avantajelor iPhone 5S, relevante sunt: 4, 9, 10, 18 și 23.

    Pentru 6, 19 și 22 “there’s an app for that”

    1… opinie subiectivă, totuși S5 nu arată rău.
    3… Appstore are și dezavantaje: cumperi o aplicație, dar nu o poți returna ca la Google Play; Appstore este mai costisitor; Google Play încorporează la un loc Muzică, Aplicații, Jocuri, Filme, Cărți. Majoritatea aplicațiilor în Google Play sunt “freemium”… Le încerci în versiunea Free, iar dacă îți plac, le poți cumpăra, la prețuri mai mici decât în Appstore.
    Deci nu văd care e avantajul Appstore…
    5… irelevant pentru S5 cumpărat “la liber”.
    7… Fals – și la S5 faci tap-tap pe carcasa în partea de sus, și ai același rezultat.
    11… Fals – la S5 spui” OK Google” și accesezi imediat Google Now
    12… Irelevant
    13… Corect. Însă nu pentru mult timp în Europa.
    14… Irelevant. Astăzi poți atașa fișiere mari, până la 20 MB. Pentru fișiere și mai mari, trimiți linkul către Dropbox sau Google Drive. Nu e nevoie să comprimi fișierele
    15… Corect, însă deoarece fiecare versiune de Galaxy face de rușine versiunea anterioară, așa încât cumparatorii trebuiesc motivați să cumpere un SH
    16… Irelevant
    17… Irelevant. Ar fi fost mai bine dacă am fi putut schimba tastaturile decât vocile
    19… S5 poate fi întors cu ecranul pe masă și a muțit instant. Mi se pare că este un dezavantaj să ai un buton hardware neprogramabil, doar pentru o singură funcție.
    20… Fals. Iphone e mai rapid în testele de grafică, pentru că are și o rezoluție mult mai mică decât cea a S5
    21… Irelevant… Un gimmick care nici nu va mai exista la iPhone 6.
    24… Corect, dar nu există diferențe de calitate a sunetului între S5 și 5S
    25… Irelevant. Ca să îi citez pe unii “la urma urmei e doar un telefon, nu xyz”, în care:
    xyx = “monitor de studio”, “radio”, “pick-up”, etc