Swift – un nou limbaj de programare conceput de catre compania Apple!

 

  Pentru ca Apple nu poate trai fara o continua schimbare, in cursul acestei seri compania americana a lansat un nou limbaj de programare pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, Swift fiind denumirea sa. Noul limbaj de programare ar rolul de a simplifica procedura de creare a aplicatiilor pentru iOS si OS X, eliminand in acelasi timp si restrictiile pe care dezvoltatorii de aplicatii le intampinau utilizand Xcode.

Swift is a new programming language for creating iOS and OS X apps. Swift builds on the best of C and Objective-C, without the constraints of C compatibility. Swift adopts safe programming patterns and adds modern features to make programming easier, more flexible, and more fun. Swift’s clean slate, backed by the mature and much-loved Cocoa and Cocoa Touch frameworks, is an opportunity to reimagine how software development works.

This book provides:
– A tour of the language.
– A detailed guide delving into each language feature.
– A formal reference for the language.

  Apple a publicat deja in iBookstore intreaga documentatie necesara pentru a invata rapid Swift si pentru a invata cum trebuie el utilizat impreuna cu Xcode, asa ca dezvoltatorii trebuie doar sa se apuce de treaba pentru a crea aplicatii noi si interesante.