Apple promoveaza un limbaj de programare pe care nu-l prea foloseste

Compania Apple a anuntat cu mai bine de un an de zile in urma lansarea limbajului de programare Swift, acesta urmand a fi evolutia naturala a celui Objective-C folosit pentru dezvoltarea de aplicatii pentru platforma iOS a celor din Cupertino.

Desi cei de la Apple au prezentat Swift cu mai bine de un an de zile in urma si l-au promovat destul de intens in conferinte si pe propriul website, un angajat al celor din Cupertino sustine ca limbajul nu este chiar atat de folosit de catre compania Apple in propriile aplicatii.

In iOS 9.2 doar aplicatia Calculator este scrisa in cea mai mare parte folosind limbajul de programare Swift, restul aplicatiilor native fiind scrise in limbajul de programare Objective-C, semn ca nici macar Apple nu acorda foarte multa importanta noului sau limbaj de programare.

Drept motive pentru evitarea utilizarii limbajului de programare Swift chiar si in cadrul Apple, inginerul mentioneaza faptul ca Swift Application Binary Interface nu este finalizata, dar si ca nu exista o versiune de 32 de biti a runtime-ului Swift pentru OS X.

Swift has quickly gained popularity among many third party developers, but what about for Apple’s own code? As of iOS 9.2, Calculator.app is the only place in the system that you’ll find any Swift. I expected to find at least a few other apps or frameworks that had incrementally adopted Swift for new code, but that doesn’t appear to be the case for now.

Avand in vedere ca Swift a fost prezentat cu atat tam tam si drept un limbaj de programare atat de revolutionar, este destul de ciudat faptul ca Apple nu se foloseste de Swift in toate aplicatiile sale, dar le cere utilizatorilor sa o faca in titlurile oferite posesorilor de iDevice-uri.