Prima Pagina aplicatii CEO-ul WhatsApp acuza Apple de copierea unor functii ale WhatsApp Messenger in...

CEO-ul WhatsApp acuza Apple de copierea unor functii ale WhatsApp Messenger in iOS 8

  WhatsApp Messenger este una dintre cele mai utilizate aplicatii pentru iDevice-uri, este cea mai mare retea de mesagerie de pe glob, iar in iOS 8 Apple ar fi preluat unele functii de la ea, conform CEO-ului WhatsApp. Intr-un tweet publicat in cursul zilei de luni pe Twitter, CEO-ul companiei dezvoltatoare a WhatsApp Messenger acuza Apple de copierea unor functii ale aplicatiei in noul iOS 8.

  Fara a oferi detalii despre functiile in cauza, Jan Koum lasa totusi de inteles ca optiunea de a trimite mesaje audio si partajarea locatiei se afla printre respectivele functii, insa nici optiunile de parasire a unei conversatii de grup sau activarea functiei Do Not Disturb doar pentru grupuri sau contacte nu trebuie ignorate. Este destul de clar ca Apple s-a inspirat de la alte companii cu aceste functii, insa toti cei care publica aplicatii in App Store isi dau consimtamantul ca Apple sa le poata folosi tehnologiile standard, asa ca nu vorbim despre vreo incalcare a unor drepturi.

 • truica

  Ha. Deci de asta nu merge pe ios8 :)). Oricum au dreptate.

 • seby

  Cu fiecare functie noua , apple ia painea de la gura la multi si e normal sa tot auzim urletele de disperare ale unora. Problema e sa nu planga mult pentru ca intra toata planeta in cod portocaliu de inundatie. :))))))))

 • sebastian

  Funcție noua? :-))

 • Anghelina nu a luat bacu

  E pe naiba, daca in What’s App poti face ceea ce poti face acum si in iOS8 inseamna ca au copiat What’s App ?

  Aveau brevet pentru asta ?

  Daca eu fac un scaun cu 4 picioare inseamna ca i-am copiat pe toti ceilalti care au conceput/creat scaune cu 4 picioare ?

 • radu

  Seby pune mana o pe o carte de gramatica

 • Plictisit

  Reapect radu

 • Adioff

  Daca isi lanseza aplicatia prin Appstore , nu au nici o sansa ! Pot sa aiba si patent , Apple stie ce face .

 • Relu

  acum sunt putin beat, am mai citit mai devreme stirea dar comentariul meu e ca CEO-ul Whatsapp poate sa o suga 🙂

 • Sebastian

  Varză toți, vă e greu să recunoașteți că Apple copie cu nerușinare :-))

 • Nu e copiat. TOS-ul pentru App Store spune ca daca functiile alea sunt implementate, Apple le poate utiliza. Pana la urma, Apple le da posibilitatea sa le bage acolo prin cod, nu e o inventie a companiilor astora. Crezi tu ca Google cu Android ce-a facut? A copiat tot ce-a gasit si a adunat in sistemul de operare, fara ca cineva sa-i accepte vreun TOS.

 • seby

  @radu esti cumva unu din frustratii de profesori ai limbii romane , care a observat ca a tocit degeaba bancile scolii?
  Nu vad unde este gresala aia enorma incat trebuie sa iau cartea in mana dar nu ma prea intereseaza……probabil trebuie sa stii sa si interpretezi cea ce citesti , din cauza asta cred ca au iesit tot felul de aplicatii care permit trimiterea de mesaje vocale.
  Una peste alta , nu ma intereseaza criticile tale pentru ca traiesc intr-o lume libera si ma exprim cum vreau si fac ce vreau……dar romanu e profesor la critici,comentarii,concluzii……..

 • Sebastian

  QuickType nu avea nici un sistem de operare înainte de Android …

 • Radu

  @seby Când eşti mort, nu ştii că eşti mort. E greu doar pentru ceilalţi. La fel şi când eşti prost. Dar lasă, e bine că trăieşti intr-o ţară liberă. 🙂

 • seby

  Esti doar un roman incuiat.
  Nu e de mirare ca tara nu face nici-un pas in fata , cu asa specimene e imposibil :)))
  Mereu cand vin in tara ma bucur , pana cobor din masina si dau de fenomene ca tine si instantaneu imi reamintesc de ce a trebuit sa plec ………