iOS 8 Touch ID – plati mobile, securizare cu amprenta si multe altele!

  Touch ID este una dintre cele mai populare functii ale iPhone 5S, lansarea sa convingand o multitutine de utilizatori sa cumpere acest model al iPhone de la Apple. Pentru iOS 8 compania Apple intentioneaza sa imbunatateasca radical Touch ID oferind dezvoltatorilor de aplicatii acces la sistemul de citire a amprentelor pentru a imbunatati functionalitatea propriilor titluri.

  Mai exact, incepand cu iOS 8 vom putea folosi cititorul de amprente pentru a autoriza plati in diverse aplicatii, pentru a securiza diverse alte aplicatii si implementarile sunt nelimitate. Desi dezvoltatorii vor putea utiliza sistemul de citire a amprentelor pentru a oferi functionalitate suplimentara, Apple sustine ca datele privind amprentele vor fi protejate in enclava chip-ului A7.

  Practic aplicatiile terte vor functiona prin intermediul sistemului de securitate al iOS-ului si nu vor citi in vreun moment amprentele noastre, ci doar vor autoriza diverse functii cu ajutorul lor. Ca sa fiu sincer, noile API-uri vor aduce foarte multe aplicatii extrem de interesante in App Store, insa totul va veni abia din toamna acestui an.