Apple a avut nevoie de 4 ani de zile pentru a dezvolta Swift

  Swift este un nou limbaj de programare conceput de catre compania Apple pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS in ideea de a ii ajuta sa dezvolte mai usor aplicatii pentru iOS si OS X. Desi compania Apple nu a mentionat acest lucru pe scena WWDC 2014, Swift se afla in proces de dezvoltare de mai bine de 4 ani de zile, adica din perioada in care Steve Jobs inca era CEO-ul companiei.

I started work on the Swift Programming Language in July of 2010. I implemented much of the basic language structure, with only a few people knowing of its existence. A few other (amazing) people started contributing in earnest late in 2011, and it became a major focus for the Apple Developer Tools group in July 2013.

  Informatiile vin de la seful departamentului care dezvolta programele utilizate de catre dezvoltatorii de aplicatii, el afirmand ca procesul de dezvoltare al Swift a inceput in iulie 2010. Ca de obicei, un numar extrem de restrans de persoane stia despre existenta acestui limbaj de programare, Apple punand accent pe finalizarea sa in luna iulie a anului 2013, la 3 ani de la initierea procesului.

  Swift se vrea a fi o revolutionare a modului in care sunt dezvoltate aplicatiile pentru OS X si iOS, dezvoltatorii putand reutiliza o parte dintre codul scris pentru anumite aplicatii si putand scrie cod comun pentru aplicatii disponibile in ambele platforme. Desi este abia la inceput, Swift va deveni din ce in ce mai important pentru Apple in viitor, compania propunandu-si sa promoveze sustinut noul limbaj de programare.

6 COMENTARII

  1. Mai bine zis are sa “ingreuneze si are sa blocheze” procesul de dezvoltare al aplicatiilor. Cat despre portabilitate? Zero.

  2. Bv lor, asta trebuia facut de la bun inceput, inainte ca androizii sa copieze tot. .
    swift, metal, kit-urile platforme, osx 10.9, osx 10.10, ios 7, ios 8 si bineinteles procesoarele arm 64bit sunt rodul muncii lor. Nu exista cuvinte sa descrii amploarea victoriei Apple asupra competitiei, se trage linie asupra noii generatii de “smart phone”, apusul unei ere android, exact cum touchscreen-ul a inlocuit vechile butoane. Cine nu evolueaza si nu poate sa copieze …moare. kitkat abia “invata” 64bit si nu este vorba inca de lansare, poate nici nu o sa mai fie cazul, cat despre alte tehnologii noi, momentan nu se pune problema, deja este prea tarziu. Bravo Apple !!!

  3. @MihaiB. Normal ca portabilitate zero. Asta era si ideea, ce portabilitate a avut primul android catre un nokia 3510? La fel se intampla si acum. Se pune punct si se intoarce foaia. O noua era smartphone 🙂

  4. Unii nu au investit 1$ in software sau developeri (fiind el si open-source)… Apple investeste 1 miliard pe saptamana doar in 3rd party dev, organizeaza congrese, sponsorizeaza si ofera burse pentru studenti, printre alte multe actiuni omenesti. Despre ce vorbim? Ei merita toata atentia, munca si afectiunea. Nu niste imbecili care nu sunt in stare de altceva decat sa copieze si sa incaseze (capuse). Nu am auzit niciodata un alt producator de idevice-uri sa multumeasca propriilor angajati sau tertelor persoane . Nu cred ca are cineva ceva de spus impotriva !!!

  5. Eu zic ca si Samsung va scrie un știft, dar va fi dintr-un plastic ce imita metalul. Sau pielea. Sau va fi dintr-un plastic revoluționar ce imita chiar Plasticul. Plastic rules!