Apple a avut nevoie de 4 ani de zile pentru a dezvolta Swift

  Swift este un nou limbaj de programare conceput de catre compania Apple pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS in ideea de a ii ajuta sa dezvolte mai usor aplicatii pentru iOS si OS X. Desi compania Apple nu a mentionat acest lucru pe scena WWDC 2014, Swift se afla in proces de dezvoltare de mai bine de 4 ani de zile, adica din perioada in care Steve Jobs inca era CEO-ul companiei.

I started work on the Swift Programming Language in July of 2010. I implemented much of the basic language structure, with only a few people knowing of its existence. A few other (amazing) people started contributing in earnest late in 2011, and it became a major focus for the Apple Developer Tools group in July 2013.

  Informatiile vin de la seful departamentului care dezvolta programele utilizate de catre dezvoltatorii de aplicatii, el afirmand ca procesul de dezvoltare al Swift a inceput in iulie 2010. Ca de obicei, un numar extrem de restrans de persoane stia despre existenta acestui limbaj de programare, Apple punand accent pe finalizarea sa in luna iulie a anului 2013, la 3 ani de la initierea procesului.

  Swift se vrea a fi o revolutionare a modului in care sunt dezvoltate aplicatiile pentru OS X si iOS, dezvoltatorii putand reutiliza o parte dintre codul scris pentru anumite aplicatii si putand scrie cod comun pentru aplicatii disponibile in ambele platforme. Desi este abia la inceput, Swift va deveni din ce in ce mai important pentru Apple in viitor, compania propunandu-si sa promoveze sustinut noul limbaj de programare.