Apple achizitioneaza o companie specializata pe recomandari bazate pe locatii

  Continuandu-si seria de achizitii din ultimele luni, compania Apple a cumparat recent SpotSetter, o companie specializata pe recomandari bazate pe locatii. Conform primelor zvonuri aparute pe internet, achizitia celor din Cupertino a fost facuta in principal pentru tehnologiile detinute de catre companie, dar si pentru a ii aduce in echipa sa pe cei doi co-fondatori din spatele serviciului oferit de catre SpotSetter.

  SpotSetter a fost fondata in cursul anului 2012 de catre un fost inginer al celor de la Google, compania oferind utilizatorilor recomandari personalizate pentru locatii in baza interactiunii sociale. Folosind algoritmi speciali, aplicatia SpotSetter analiza informatiile utilizatorilor din principalele retele de socializare si din cele care ofera recomandari pentru business-uri, rezultatul final fiind un serviciu personalizat care le recomanda utilizatorilor locatii pentru mancare, distractie si multe altele.

 SpotSetter avea la finalul anului trecut peste 5 milioane de utilizatori si peste 40 de milioane de business-uri, deci o baza de date suficient de mare pentru a fi atractiva pentru Apple. Desigur ca serviciul este util acum doar in SUA, insa probabil Apple va gasi o metoda de a il extinde la nivel global.