iOS 8 iti ascunde identitatea in timpul scanarii retelelor WiFi

  Printre multitudinea de noutati aduse de catre iOS 8 se numara si o functie care cu siguranta va bucura extrem de multi posesori de iDevice-uri. Conform unei prezentari tinute de catre compania Apple, in iOS 8 scanarea retelelor WiFi facuta prin aplicatia Settings va genera adrese MAC false administrate local si vizibile routerelor pentru care se face scanarea, totul in ideea de a ne mentine noua anonima identitatea.

  iOS 8 va afisa in mod aleator o serie de adrese MAC generate in terminalele noastre in timpul scanarilor si conform celor de la Apple, adresele reale vor fi afisate aleator pentru anumite scanari. Aceasta noua tehnologie permite utilizatorilor sa ramana anonimi in fata routerelor pe care le scaneaza si impiedica urmarirea lor prin sistemele de monitorizare a activitatii fiecarui router cautat de catre iDevice-urile noastre.

  In momentul conectarii iOS 8 va afisa cel mai probabil adresa MAC reala a terminalului nostru, dar probabil in viitor Apple va masca si acest aspect.

9 COMENTARII

  1. Cel mai bine să implementeze o setare, dacă în momentul conectării la rețea să afișeze adresa MAC reala sau nu…

  2. s-a rezolvat ft demult faza cu bluetoothul. de la ip5 inclusiv au pus un bluetooth mai sigur si care merge cu orice telefon nu doar iphoneuri