Prima Pagina Apple Apple isi imparte actiunile pe bursa americana, le reduce pretul si capitalizarea...

Apple isi imparte actiunile pe bursa americana, le reduce pretul si capitalizarea bursiera

  In cursul saptamanii trecute v-am spus ca Apple isi va imparti actiunile in raport de 7 la 1 pe bursa americana, compania din Cupertino depunand vineri documentatia la autoritati pentru a efectua schimbarea. In baza sa, Apple va creste numarul de actiuni disponibile de la 1.8 miliarde la peste 12 miliarde, insa doar o parte dintre acestea vor fi disponibile pentru achizitie, mai exact cele care nu aofst cumparate deja, numarul lor crescand in aceeasi masura.

  Pentru schimbarea vazuta vineri vedem astazi primele rezultate, mai exact pretul actiunilor companiei Apple a scazut pana la valoarea de 92.22$, capitalizarea bursiera scazand la 79.44 miliarde de dolari. Vineri o actiune Apple valora 645.57$, capitalizarea bursiera fiind de 556.08 miliarde de dolari, deci nu vorbim decat despre o impartire la 7.

  Aceasta miscare a celor de la Apple va genera mai mult interes vis-a-vis de actiunile sale, compania oferind acum mai multor investitori posibilitatea de a cumpara actiuni, acest lugru generand in schimb venituri noi pentru ea.

 • Flynt

  Din operatiunea de splitare cu factor de 7 nu rezulta o modificare a capitalizarii bursiere a aapl. Noile actiuni nu sunt pentru achizitie, cei carea aveau 1 actiune acum au 7 actiuni cu valoare de n/7. Diferenta care o vezi tu acum la MktCap e data de faptul ca actiunile noi inca nu au fost incacrcate in sistem, iar la cele vechi li s-a ajustat deja pretul

 • Dupa cum vezi, Google Finance spune altceva. E foarte posibil sa fie asa, vom vedea diseara.

 • Flynt

  Dupa ora 16, sa se deschida piata NASDAQ

 • titi

  Zaone aici Flynt are dreptate. E logic ca valoarea trebuie sa ramana aceeasi pentru ca altfel actionarii ar avea de sapte ori mai putini bani!!

 • Normal ca e logic, dar e ciudat ce face Google Finance cu pretul.

 • Pingback: Pretul actiunilor Apple scade usor in prima saptamana de la impartirea lor | iDevice.ro()