Gorilla Glass dezvolta o tehnologie care va permite afisarea de imagini mult mai clare pe ecranele terminalelor mobile (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=05UFlwnbtfE&w=580&h-370]

  Gorilla Glass, producatorul actualelor panouri care protejeaza ecranele iDevice-urilor, a demonstrat recent in Asia o tehnologie care va permite afisarea de imagini mult mai clare pe ecranele terminalelor mobile. In clipul video de mai sus o aveti prezentata si practic vorbim despre o substanta anti-reflexie care poate fi aplicata peste actualele panouri de protectie Gorilla Glass si permite afisarea de imagini mult mai clare.

  Clipul video de mai sus explica extrem de bine modul in care functioneaza noua substanta si, ca sa fiu sincer, demonstratia ma face extrem de nerabdator sa vad asa ceva in iDevice-urile noastre. Practic diferenta dintre un ecran cu aceasta substanta aplicata si unul fara ea este enorma, terminalele Android urmanda a beneficia de un avantaj major in fata unor iDevice-uri produse de catre compania Apple.

  Vorbesc despre acest avantaj deoarece in iPhone 6 Apple se pregateste sa renunte la Gorilla Glass cu panouri de protectie din sticla de safir si nu stim deocamdata cat de clare vor fi acestea.

7 COMENTARII

  1. Da la claritate iphone 6 o sa fie inferior celor de la gorilla glass cu aceasta tehnologie. Dar mai intai sa vedem life pe android si dupa sa comparam.

  2. Oricum castiga la capitolul rezistenta in fata safirului vietii , asa ca din partea mea , apple au facut un pas in spate la acest capitol……

  3. Adica pana acuma in atitea ani de inovatie de gorilla glass,1,2,3 sau 4(nu stiu care e ultimul,sau daca este 4 sau nu) ce au adus ca inovatie??? In afara de faptul ca l-au facut mai dur si mai rezistent(zic ei,ca nu accepta teste de rezistența independente cei de la Corning) defapt ne-au livrat aceasi sticla nașpa si netrasnsparenta???

  4. Cu siguranta apple nu e in urma.. Probabil la rezistenta. Claritate safirului este net superioara oricarui material! Nu este atat de greu sa cautati pe net detalii despre safir. Si sa va bucurati de transparenta acestui material.

  5. Safir crystalul este cea mai apropiata “sticla” de duritatea dinantului , iar transparenta este uimitoare . Din cauza legaturii atomice formata la temperaturi f inalte ! Acesta e safir cristalul ! Sticla The Best Ever ! Gorilla glass nu vrea sa pirda teren in fata safirului , daca se implementeaza in iPhone atunci va avea si Samsung-ul !!!!

  6. Nu va exaltati prea tare. Oxidul de aluminiu (aka safir) are si dezavantaje : pretul si indicele de refractie. Pretul e de 10 ori mai mare decat al sticlei. Iar indicele e de 1,77 comparativ cu 1,5 cat are sticla. Asta inseamna ca te uiti la ecran si te vezi pe tine. Asta vrea si Corning sa scoata in evidenta. Sa nu ne grabim cu concluziile, orice solutie are avantaje si dezavantaje.