iPhone 5S si iPhone 5C insumeaza cea mai mare parte a smartphone-urilor 4G vandute in Q1 2014

  In primele 3 luni ale acestui an au fost vandute aproape 300 de milioane de smartphone-uri, iar o buna parte dintre acestea au fost compatibile cu standardul 4G LTE. Conform unor date publicate recent de catre o companie de analiza a pietei, iPhone 5S si iPhone 5C au reprezentat 42% din vanzarile totale de smartphone-uri 4G in primele 3 luni ale anului 2014, ocupand prima pozitie la o distanta serioasa de Samsung.

  In imaginea de mai sus aveti o prezentare a celor mai importanti producatori de smartphone-uri 4G si observati ca doar Apple, Samsung si LG au vandut un numar notabil de unitati, restul facand parte din marea masa de vanzatori. Vanzarile de smartphone-uri 4G au crescut cu 91% fata de Q1 2013, iar Apple a pierdut doar doua puncte procentuale din cota de piata detinuta la inceputul anului trecut in ciuda acestei cresteri.

  Practic Apple cu doar doua modele ale iPhone ce sunt compatibile cu retele 4G a reusit sa vanda mai mult decat mare amasa de producatori de terminale Android ce au zeci de modele, dar nu sunt suficient de ieftine pentru a fi atractive pentru majoritatea celor care cumpara terminale Android.