iOS 8 – folosirea a doua aplicatii in acelasi ecran – prima demonstratie (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FrPVVO3A6yY&w=580&h=370]

  Stiti deja ca iOS 8 permite rularea a doua aplicatii in acelasi ecran al tabletei iPad, insa abia astazi avem ocazia de a vedea exact cum functioneaza noul sistem conceput de catre cei din Cupertino. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie facuta de catre un dezvoltator care a reusit sa activeze sistemul pe iOS 8 beta 1 si pe propria tableta iPad, el fiind deocamdata aproape pregatit pentru lansare oficiala.

  Pentru ca totul este demonstrat ruland in Xcode, nu au fost activata intreaga functionalitate a sistemului, insa chiar si asa va puteti da seama cum urmeaza sa functioneze viitoarea functie. Practic vom putea afisa doua aplicatii una langa cealalta si le vom putea redimensiona folosind simple gesturi, totul fiind extrem de intuitiv si de util, dar numai daca Apple va reusi sa finalizeze sistemul pana in toamna.

  Aceasta este una dintre cele mai asteptate functii ale iOS 8, insa nu se stie daca ea va fi disponibila din toamna cu versiunea initiala sau va trebui sa asteptam pana anul viitor cand iOS 8.1 va fi lansat.