Iata cat de putin utilizam noi aplicatiile instalate in propriile iDevice-uri

  Magazinele de aplicatii pentru terminale mobile genereaza miliarde de dolari anual pentru companiile care le detin, iar o agentie de analiza a pietei s-a gandit sa faca un studiu pentru a vedea cat de des ne utilizam noi aplicatiile. Conform rezultatelor analizarii a 1.5 miliarde de terminale mobile si 25.000 de aplicatii, 20% dintre aplicatiile instalate in iDevice-uri sunt utilizate o singura data.

  Cifra este cu 6% mai mare decat cea inregistrata in anii anteriori si daca ne uitam la aplicatiile deschise de 11 ori sau mai mult, observam ca si acolo exista o crestere, procentul ajugand la 39% in cazul iOS-ului. Din pacate in acest segment Android-ul depaseste iOS-ul, deoarece 45% dintre aplicatiile instalate in terminalele Android sunt utilizate de 11 sau mai multe ori, diferenta fata de iOS fiind de 6% in aceasta situatie.

  Practic acest studiu demonstreaza din nou faptul ca noi instalam multe aplicatii in terminalele noastre, dar reutilizam putine dintre ele, un lucru pe care dezvoltatorii nu reusesc sa il rezolve.