Apple va cripta toate email-urile trimise sau primite de catre utilizatorii iCloud

  Compania Apple se pregateste sa faca o schimbare extrem de importanta pentru serivciul iCloud in ceea ce priveste trimiterea sau primirea de email-uri, intentionand sa cripteze toate mesajele trimise sau primite prin serverele sale. In momentul de fata Apple cripteaza in ambele sensuri email-urile trimise/primite intre conturile iCloud, insa in viitor intentioneaza sa cripteze inclusiv email-urile schimbate prin alte servicii.

Apple encrypts e-mail from its customers to iCloud. However, Apple is one of the few global email providers based in the U.S. that is not encrypting any of its customers’ email in transit between providers. After we published, the company told us this would soon change. This affects users of me.com and mac.com email addresses.

  Compania Apple nu a oferit o data pentru implementarea acestui serviciu, dar compania lucreaza la activarea sa in comunicatiile facute cu alte servicii de tip email. In momentul de fata Apple cripteaza email-urile primite de la Gmail, insa criptarea in ambele sensuri se face doar pentru igfrastructura proprie, iar acest lucru nu este suficient intr-o lume cu atat de multe servicii de email.

  Eforturile celor de la Apple sunt laudabile si vor oferi o securitate imbunatatita pentru transferul de date ale utilizatorilor, insa ramane de vazut cand se va decide sa ofere acest serviciu.