Iata cum un iPhone si un pancreas bionic ajuta bolnavii de diabet sa supravietuiasca

  Un experiment derulat recent in SUA demonstreaza cat de important poate fi un un smartphone in tratarea diabetului ce afecteaza un numar enorm de persoane din lumea intreaga. Mai exact, 20 de adulti si 32 de adolescenti care sufera de diabet de tipul 1 au participat la un experiment prin care si-au putut controla nivelul de insulina introdusa in corp folosind un aparat ce monitorizeaza nivelul de glucoza din sange, o pereche de pompe de hormoni si un iPhone.

The data address some of the most difficult problems indiabetes management. I’d say that the effects are quite significant and noteworthy.

 Dispozitivul implementat sub pielea utilizatorilor functioneaza ca un pancreas bionic si injecteaza insulina sau glucanon in corp in functie de nevoile pacientului. Toata activitatea sa si medicamentele introduse in corp sunt monitorizate direct in iPhone, acesta masurand inclusiv nivelul de glucoza din sange folosind o aplicatie speciala care logheaza toata activitatea pentru a fi verificata de catre medici.

  Folosind acest sistem numarul de interventii hipoglicemice a scazut de la 1.6 pe zi la doar 0.8 pe zi, dispozitivul fiind dezvoltat de catre un profesor al universitatii din Boston. Intregul sistem urmeaza sa fie tesstat pentru a fi oferit public pe piata din SUA si poate fi intercoenctat cu iOS 8 Health, aplicatia putand permit o monitorizare extrem de exigenta a starii de sanatate a utilizatorilor.