Jony Ive confirma utilizarea de materiale si forme noi pentru viitoare produse Apple

  Jony Ive este vicepresedintele senior al companiei Apple care conduce diviziile de design si dezvoltare a interfetei de utilizator pentru sistemul de operare iOS. Intr-un interviu acordat recent celor de la New York Times, Jony Ive a vorbit despre relatia sa cu Tim Cook, sustinand ca ei se intalnesc, in medie, de trei ori pe saptamana in diverse locatii din campusul Apple si discuta despre produsele companiei americane.

We meet on average three times a week. Sometimes those meetings are over in his space, sometimes here in the design studio. We all see the same physical object. Something happens between what we objectively see and what we perceive it to be.

  Mergand pe aceeasi idee, Ive a declarat ca el stabileste intr-o anumita masura modul in care arata interfata de utilizator a iOS-ului, insa a confirmat si ca Apple lucreaza cu materiale noi care nu au fost utilizate in vreun produs trecut. Desigur ca Ive nu a oferit detalii suplimentare, insa a confirmat ca lucreaza la cateva produse de cativa ani de zile si ele sunt pregatite pentru a fi lansate pe piata cu ajutorul acestor materiale noi.

I would love to talk about future stuff – they’re materials we haven’t worked in before. I’ve been working on this stuff for a few years now. Tim is fundamentally involved in pushing into these new areas and into these materials. It is hard for us all to be patient. It was hard for Steve. It is hard for Tim. At any point in time, working on something, it’s always hard to just keep focusing on the product. One of the things different between us and some of our competitors is we just focus on the product, developing good products.

  Pastrand tonul, Ive afirma ca nici Tim Cook, nici Steve Jobs nu aveau rabdare in a astepta ca procesul de dezvoltare pentru produse noi si importante sa fie finalizat, insa diferenta dintre Apple si alte companii este ca toata concentrarea se pune pe dezvoltarea pe produse grozave si nu pe lansarea lor imediata. In aceasta idee, putem specula ca Jony Ive vorbeste despre iPhone 6 si iWatch, ambele terminale urmand a include panouri de protectie din sticla de safir pentru ecrane, un material neutilizat pana acum de catre Apple.