Amazon Fire Phone – primul smartphone Amazon

 

  Prezentat in diverse zvonuri timp de cateva luni de zile, Amazon Fire Phone a fost prezentat de catre compania Amazon intr-o conferinta ce are loc in momentele de fata. Dupa cum probabil va imaginati deja, Amazon Fire Phone este un smartphone Android care are un ecran IPS de 4.7 inch, insa partea cea mai interesanta a sa este implementarea unui modul numit dynamic perspective pentru ecran. Practic ecranul terminalului afiseaza o interfata 3D, iar cu ajutorul unor camere frontale imaginile sale se modifica in functie de unghiul din care sunt privite.

 Intreaga tehnologie este extrem de interesanta deoarece vorbim despre o interfata care se schimba in timp real multumita monitorizarii pozitiei fetei noastre in raport cu ecranul. Amazon Fire Phone are un procesor quad-core tactat la 2GHz, placa grafica Adreno 330, 2 GB RAM, o camera principala de 13 megapixeli care se pare ca nu inregistreaza continut 3D si o serie de casti magnetice. Smartphone-ul Amazon are si un set de difuzoare cu suport virtual pentru Dolby Digital Plus Surround sound, insa caracteristica sa cea mai importanta ramane ecranul 3D.

  Noul terminal are implementata o functionalitate numita Xray care permite utilizarea sa ca si dispozitive secundar pentru Miracast sau Fire TV, de aici incolo Amazon oferind o multitudine de beneficii pentru abonatii serviciilor sale multimedia. Amazon Fire Phone se anunta a fi un smartphone extrem de interesant, mai ales daca ecranul sau 3D va functiona la fel de bine precum a fost prezentat de catre Jeff Bezos, CEO Amazon.