iPhone 6 cu barometru este confirmat de catre iOS 8

  iPhone 6 va avea ecrane de 4.7 inch si 5.5 inch, va avea un design nou, insa conform iOS 8 va avea un nou senzor mai exact un barometru implementat in interiorul chip-ului de miscare M8. Barometrul este implementat intr-o multitudine de terminale Android de ani de zile si poate fi utilizat pentru o multitudine de lucruri, printre care si aflarea altitudinii, o functie pe care Apple o testeaza deja in iOS 8 cu acest nou senzor.

  Desi in App Store exista deja o multitudine de aplicatii care pot descoperi altitudinea la care ne aflam folosind senzori implementati deja in iDevice-uri, ceea ce regasim in iOS 8 functioneaza cu un nou chip, inexistent in vreun iDevice. Reproducand codul utilizat de catre compania Apple, un dezvoltator a reusit sa confirme ca sistemul nu poate functiona pe iPhone 5S, deci probabil este util pentru iPhone 6 sau chiar un iWatch.

  Separat de barometru, iOS 8 contine un sistem care poate determina presiunea atmosferica din preajma noastra, barometrul putand fi utilizat atat pentru a determina altitudinea noastra, cat si presiunea aerului. Separat de aceasta functionalitate, barometrul va fi utilizat inclusiv pentru determinarea altitudinii si pozitiei noastre in interiorul cladirilor, Apple dezvoltand un sistem de localizare in cladiri pentru noi.

  Pentru acest nou senzor Apple pregateste o noua aplicatie Compass in iOS 8, ea urmand a folosi datele furnizate de catre aceasta componenta si nu numai. Avand in vedere toate aceste informatii, se pare ca iPhone 6 ar putea include un senzor nou pentru Apple si vechi pentru restul lumii, el putand lucra in tandem cu iWatch sau poate cu multitudinea de aplicatii ale App Store care i-ar putea folosi informatiile.