Posesorii de terminale Android cheltuie de 4 ori mai putini bani pe aplicatii decat utilizatorii iOS

  In cursul zilei de ieri compania Google a oferit in cadrul Google I/O cateva detalii cu privire la veniturile generate de catre Google Play pentru dezvoltatorii de aplicatii Android. In baza unor calcule facute pentru cifrele prezentate de catre Google, posesorii de terminale Android cheltuie doar un sfert din sumele alocate de catre posesorii de terminale iOS pentru aplicatii si continut pentru propriile terminale.

Google Android users in total are spending around half as much on apps on more than twice the user base, and hence app ARPU on Android is roughly a quarter of iOS.

  Desi peste 1 miliard de terminale Android sunt active lunar in intreaga lume, iata ca Google Play nu reuseste sa genereze mai multi bani decat App Store-ul, iar asta in conditiile in care baza de utilizatori a Android este mult mai mare. Diferenta este logica avand in vedere c amarea majoritate a posesorilor de terminale Android detin dispozitive ieftine si nu aloca mult bani pentru aplicatii sau nu aloca vreun ban pentru asemenea achizitii.