Prima Pagina Android Posesorii de terminale Android cheltuie de 4 ori mai putini bani pe...

Posesorii de terminale Android cheltuie de 4 ori mai putini bani pe aplicatii decat utilizatorii iOS

  In cursul zilei de ieri compania Google a oferit in cadrul Google I/O cateva detalii cu privire la veniturile generate de catre Google Play pentru dezvoltatorii de aplicatii Android. In baza unor calcule facute pentru cifrele prezentate de catre Google, posesorii de terminale Android cheltuie doar un sfert din sumele alocate de catre posesorii de terminale iOS pentru aplicatii si continut pentru propriile terminale.

Google Android users in total are spending around half as much on apps on more than twice the user base, and hence app ARPU on Android is roughly a quarter of iOS.

  Desi peste 1 miliard de terminale Android sunt active lunar in intreaga lume, iata ca Google Play nu reuseste sa genereze mai multi bani decat App Store-ul, iar asta in conditiile in care baza de utilizatori a Android este mult mai mare. Diferenta este logica avand in vedere c amarea majoritate a posesorilor de terminale Android detin dispozitive ieftine si nu aloca mult bani pentru aplicatii sau nu aloca vreun ban pentru asemenea achizitii.

 • Rares

  1 miliard de telefoane Android pe luna????

 • mihai

  Mi se pare logic, ai vazut ce mizerii de aplicatii si joculete au in google play ?

 • Active pe luna, ei au spus la un interval de 30 de zile.

 • masypo

  Mizerii prietene?
  Sunt aceleasi aplicatii ca in appstore ba chiar tu folosesti google maps si youtube, aplicatii facute de google.
  On topic: mai ales in europa preturile telefoanelor cu android sunt mai scumpe exact din acest motiv pt a scoate paguba cu aplicatiile piratate.

 • alex alexandru

  Avand in vedere ca sunt mai multe gratis pe android, e normal

 • Rares

  Scuza-ma, am citit “sunt activate”

 • alexC

  mihai ala e total pe langa google play are mult mai multe aplicatii

 • yCodryn

  Este perfect normal. Poti instala aplicatii piratate fara root. La ios ai nevoie de jb si in plus nu gasesti app piratate ca pe mobilism. Cand am avut android am platit 20% din app fata de 100% pe ios. Plus ca pe ios e putin mai “mizerabila” instalarea de app piratate si daca vrei sa mearga brici iphoneul nu merita sa instalezi appsynk si prostii de genul.

 • Marius

  Sa fie clar , aplicatiile de pe google play nu sunt la fel de bine finisate ca cele de pe appstore , mai bine spus , dezvoltatori nu acorda aceiasi atentie si arata ca dracu si functioneaza ca dracu. Daca nu v-am convins , va rog frumos intrati pe google play si vedeti comentariile “frumoase” de la majoritatea aplicatiilor lasate de catre utilizatori.

 • Codryn

  Marius nu e vb ca devs nu acorda atentie detaliilor, este vb de api…de sistemul in sine. Este vina sistemului android nu a devs ca aplicatiile sunt mai “raw”.

 • Nimeni

  Marius, nu stiu ce surse folosesti pentru informatiile pe care le prezinti. Informatiile sunt actualizate?
  Daca ar fi sa ma iau dupa Appleinsider (una din sursele mele …), gradul de satisfactie este comparabil la aplicatiile Android versus aplicatiile iOS. Daca te bazezi doar pe pareri personale … las-o balta.
  http://forums.appleinsider.com/t/161461/apps-no-longer-differentiator-in-ios-vs-android-war-services-next-battleground
  In schimb pe aplicatii Apple are alte avantaje :
  1. Aplicatiile apar mai devreme pe iOS
  2. Interfata grafica a aplicatiilor iOS este mai frumoasa pentru ca pe Android aplicatiile sunt flat. Sper ca dupa ce iOS trece si el integral la flat, aplicatiile sa nu arate ca cele de pe Android.