Internet Wi-Fi gratuit in Romania prin reteaua Fon in parteneriat cu Romtelecom

  De cativa ani de zile in majoritatea oraselor din Romania exista internet Wi-Fi gratuit, insa un parteneriat incheiat intre Romtelecom si Fon isi propune sa ne fere ceva suplimentar. Incepand cu luna aceasta, clientii Romtelecom vor avea posibilitatea de a utiliza internet Wi-Fi gratuit prin intermediul tuturor punctelor de acces Wi-Fi ale Fon din intreaga lume.

  Vorbim despre peste 13 milioane de puncte de acces WiFi in care oricine va putea beneficia de internet Wi-Fi gratuit, insa numai daca ofera la randul lor acces altor utilizatori la propria conexiune de internet. Detalii suplimentare despre parteneriatul dintre Fon si Romtelecom in Romania aveti in comunicatul de presa de mai jos.

Internet fix gratuit la purtător – rețeaua Fon în România, exclusiv prin Romtelecom

Din iulie 2014, Romtelecom oferă clienților săi de internet acces gratuit la peste 13 milioane puncte de acces WiFi din întreaga lume, prin opțiunea Fon, fără nici un cost suplimentar. Pentru a beneficia de acces, clienții trebuie să permită, la rândul lor, acces la propria conexiune WiFi Romtelecom.

Prin intermediul rețelei publice internaționale Fon, clienții de Internet ai Romtelecom beneficiază de acces gratuit la internet în milioane de locații din întreaga lume, fără costuri suplimentare. Opțiunea Fon, care poate fi activată la cerere și pentru clienții existenți ai companiei, este disponibilă pentru abonații Romtelecom ce dețin un router Huawei HG 658, care permite partajarea accesului la propria conexiune WiFi de acasă.

 “Excelența în experiența clientului ne definește – iar mobilitatea a devenit esențială pentru clienții noștri, așadar adăugăm portofoliului nostru de servicii și posibilitatea de a-și lua internetul fix de la Romtelecom cu ei, în țară și în afara ei, prin opțiunea Fon. Aceasta este o alternativă accesibilă pentru toți clienții companiei care au nevoie de acces online în călătoriile lor prin țară sau în afara ei. Cu alte cuvinte, un client care oferă acces altor utilizatori la propria conexiune de Internet de acasă va avea acces, la rândul său, la Internetul fix pus la dispoziție de alte persoane din comunitatea Fon”, a declarat Mathias Hannel,Director Executiv Comercial – Segment Rezidenţial Romtelecom şi COSMOTE România.

Cu optiunea Fon, clienții Romtelecom pot naviga pe Internet, accesa e-mailul sau rețelele sociale de pe orice dispozitiv (laptop / smartphone / tabletă) în cele peste 13 milioane de locații din întreaga lume. Datele de acces sunt disponibile pentru utilizatori în contul de MyAccount al fiecărui abonat, după ce acesta își dă acceptul pentru deschiderea accesului la propria conexiune. Internetul în rețeaua Fon poate fi accesat cu orice dispozitiv conectat la FonSpot prin WiFi, prin deschiderea browser-ului și introducerea datelor personale de autentificare. Utilizatorii de smartphone sau tabletă au la dispoziție aplicația Fon, descărcabilă gratuit din AppStore sau Google Play. De fiecare dată când aplicația va detecta un FonSpot, aceasta va conecta automat clientul la internet.

Clienții Romtelecom pot activa sau dezactiva oricând opțiunea FON, ori de câte ori consideră necesar, fără costuri suplimentare, prin contul propriu de MyAccount sau sunând la 1930 (apel gratuit în rețeaua Romtelecom).

Despre FON

FON este o rețea publică de acces WiFi la internet care în prezent are peste 13 milioane de puncte de acces WiFi în toată lumea. Comunitatea FON e formată din acei clienți care sunt de acord să împartă conexiunea WiFi de acasă cu alți membri ai acesteia. Acest lucru este posibil prin separarea rețelei WiFi pe care o dețin în 2 rețele: cea privată, personală, și una publică. Lista completă a punctelor de conectare FON este disponibilă pe corp.fon.com/maps.

8 COMENTARII

  1. In belgia este sistemul asta.
    Toti abonatii dau prin rputer-ele lor si homespot si practic aproape peste tot ai internet moca numai ca te lovesti de problema miscarii……daca esti in mers nu faci nimic , dar in rest e ok.
    Eu unu stau pe abonament ca am nelimitat si cu conexiune 4g deci nu prea mai ai ce sa-ti doresti.

  2. Suna tentant si futurist insa mie personal mi se pare periculos sa dai acces la wi-fi-ul de acasa unor necunoscuti. Daca cineva iti foloseste conexiunea ca sa faca ceva ilegal (atac informatic/hacking/download sau sharing de materiale ilegale sau cu drept de autor) e greu de dovedit ca nu ai fost tu ala ci altcineva. E vorba de cine poarta raspunderea pentru activitatea online initiata de la acea conexiune de internet. Ar trebui sa ai un log cu tot ce s-a intamplat prin conexiunea ta la net si acel log sa fie acceptat de catre autoritati ca dovada a propriei nevinovatii fara sa iti intoarca viata pe dos pana se lamuresc autoritatile ca tu nu ai nici o legatura cu bad guys.

  3. #c026radco ,ai conceptie foarte proasta si comunista in acelasi timp ,acum “bad guys” pot fi urmariti dupa mac adress , imei model device si serial number si tu esti exonerat de orice vina se fac anchete care dovedesc ca device-urile tale au fost curate mai nou se cunosc aceste detalii si la ce ora te-ai conectat cu ce device ce ip mac adress sau ce site-uri ai accesat ai un profil bine definit de securitate doar in cazul in care vor sa rada putin de tine te cheama pe la interogatorii sa te sperie asa ca stai calm nu mai suntem acum 20 de ani in urma cand internetul insemna o cale de comunicare foarte costisitoare sau cine avea atunci internet era securitatea si marile intreprinderi dar deh am evoluat si acum chiar si cersetorul are internet sau smartphone cu 2 euro lunar vorbesc de cea mai ieftina solutie existenta pe piata din romania de a avea internet si nu comentati ca nu am pus virgule si puncte unde trebuie cine are creier intuieste singur unde trebuia sa inchei propozitia