Steve Jobs, iPhone si iPad sunt acuzati de catre priml ministrul al Finlandei de crearea celei mai mari crize prin care trece economia tarii

  Alexander Stubb este de putin timp prim ministrul al Finlandei si in rolul sau oficial de conducator al guvernului el trebuie sa ajute tara sa depaseasca, cea mai mare criza prin care trece economia sa. Cautand vinovati pentru aceasta criza economica, primul ministru aduce in discutie compania Apple, pe Steve Jobs, dar si produsele lansate de catre cei din Cupertino in ultimii ani de zile.

  Stubb il blameaza pe Steve Jobs pentru lansarea iPhone-ului si a tabletei iPad, primul produs distrugand practic Nokia, in timp ce tableta iPad ar fi redus serios consumul de cherestea pentru a produce hartie. Prim ministrul sustine ca Steve Jobs le-a furat slujbele finlandezilor prin lansarea acestor produse pe piata, ele schimband radical segmentele in care sunt disponibile de ani de zile.

  Desigur ca Apple nu este singura companie care a lansat asemenea produse, insa sursa trebuie intotdeauna blamata, inclusiv pentru criza prin care trece economia unei  tari, nu?