Prima Pagina Apple iPhone 6 nu va fi asamblat de catre roboti

iPhone 6 nu va fi asamblat de catre roboti

  In cursul zilei de luni v-am spus ca Foxconn urmeaza sa achizitioneze nu mai putin de 10.000 de roboti care vor asambla smartphone-uri in fabricile sale si ca Apple va fi prima companie care va beneficia de ei. In baza informatiilor oferite de catre CEO-ul Foxconn s-a prezumat ca iPhone 6 va fi asamblat in totalitate de catre roboti, insa in realitate lucrurile vor fi complet diferite.

  Conform unei publicatii locale, robotii achizitionati de catre cei de la Foxconn vor fi folositi ca si ajutor pentru angajatii companiei, ei urmand a strange suruburi, a pozitiona componente pentru polish si cam atat. Oamenii vor ramane in continuare responsabili pentru partile importante ale procesului de asamblare si verificare a calitatii produselor, insa in viitor lucrurile s-ar putea schimba.

  Foxconn spera probabil ca in viitor va putea sa asambleze o buna parte a unui smartphone folosind roboti in ideea de a expedia procesul de fabricare, insa deocamdata se pare ca acest lucru nu este realizabil.

 • NicKel

  Aaa, nu?!? Atunci nu-l mai cumpar.. 😀

 • NicKel

  Serios acum, sper sa fie mai atenti chinezii la asamblarea noului model… De ex: particule de praf prinse in interiorul camerei iSight sunt inacceptabile la un produs premium sigilat, cumparat prin operator.

 • Atomic

  In momentul in care robotii vor putea ansambla smarturi (si nu numai smarturi), industria se va muta inapoi in tarile civilizate. Pana atunci … made in China.
  Cu cat e mai multa manopera intr-un produs cu atat e mai important costul fortei de munca. In schimb roboti costa si consuma la fel de mult atat in China cat si Europa.