iPhone 6 – chip-ul A8 va consuma mai putina energie, primele unitati ajung pentru asamblare dar nu de la Samsung

  Cu doar cateva saptamani de zile in urma ni s-a spus ca procesul de fabricare al iPhone 6 va incepe luna aceasta si astazi aflam ca primele chip-uri A8 pentru noul terminal ajung la partenerii Apple pentru asamblare. Acest chip este produs partial de catre taiwanezii de al TSMC, Apple reusind in sfarsit sa scape de dependenta de Samsung in ceea ce priveste fabricarea acestei componente extrem de importante.

  Noul chip A8 este produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, spre deosebire de cel de 28nm utilizat pentru chip-ul A7, iar acest lucru este extrem de important. Prin utilizarea acestui proces de fabricatie se imbunatateste consumul de energie al componentei si pot fi imbunatatite semnificativ performantele, Apple avand nevoie de ambele pentru noile ecrane de 4.7 inch si 5.5 inch ale iPhone 6.

  Parteneriatul dintre Apple si TSMC va fi extins pe parcursul anului viitor, compania americana intentionand sa isi creasca comenzile pentru componente de la taiwanezi. TSMC intentioneaza sa inceapa productia unor componente folosind un proces de fabricatie de 16 nm in cursul anului viitor, astfel ca incepand cu chip-ul A9 Apple ar putea imbunatati din nou consumul de energie si performantele, reducandu-si suplimentar dependenta de Samsung.

2 COMENTARII