Prima Pagina A7 iPhone 6 – procesor de 2 GHz in chip-ul A8 de 20nm

iPhone 6 – procesor de 2 GHz in chip-ul A8 de 20nm

  In cursul zilei de ieri am aflat ca unul dintre partenerii Apple a inceput deja sa livreze noul chip A8 catre fabricile care asambleaza iPhone 6, iar astazi aflam cateva detalii suplimentare in legatura cu el. Conform unei publicatii asiatice, iPhone 6 va avea un procesor tactat la 2 GHz, sau mai mult, in interiorul chip-ului A8, un proces de fabricatie de 20nm fiind utilizat pentru a produce aceasta componenta a terminalului.

  iPhone 5S are un chip A7 cu un procesor tactat la 1.3 GHz, deci am vorbi despre o crestere foarte mare a frecventei de lucru, o schimbare neobisnuita pentru Apple. Exact precum in cazul chip-ului A7, procesorul din chip-ul A8 va fi tot dual-core si va functiona in baza arhitecturii de 64 de biti, deci zvonita lansare a unui procesor quad-core pentru iPhone 6 va trebui sa faca trecerea la anul viitor pentru iPhone 7.

  Ca sa fiu sincer, imi vine foarte greu sa cred ca Apple va folosi o frecventa de lucru de 2 GHz pentru procesorul iPhone 6, insa orice este posibil, mai ales ca vorbim si despre o crestere a rezolutiei. In final merita mentionat faptul ca si tabletele iPad Air 2 si iPad Mini cu Ecran Retina 2 urmeaza sa functioneze in baza aceluiasi tip de procesor.

 • seby

  2 GHz pentru iOS ?!!! Inseamna ca o sa zboare toate aplicatiile :)))))) , cred ca v-a fi imposibil de blocat :))))))

 • Nicolae

  wow :))) poi cu dual core pe 5s si cu 50 de aplicatii deschise tot merge perfect
  inseamna ca , cu 2GHZ o fie bomba de telefon…
  imaginati-va un iPhone cu quad-core sau octa-core.. jesus. =]

 • sorin

  @Nicolae
  Cred ca inca nu realizezi ca iOS nu e capabil de 50 de aplicatii deschise. Sunt puse in stand-by sau inchise majoritatea. Si nici nu ai memorie pt asa ceva.

 • Sorin

  Sa speram ca vor include totusi 2 gb ram

 • Wazzup

  Aberatii

 • Andrew

  :)) sunteti constienti ca multi-tasking-ul din iphone nu e chiar multi-tasking si 90% din aplicatiile care sunt afisate in task manager-ul ala sau cum se numeste, nu ruleaza ci sunt in stand-by, nu? iOS-ul e foarte bine optimizat dar sunt curios cat de fluent ar fi daca ar avea widget uri pe home-screen care sa ruleze permanent si sa faca update la cateva zeci de secunde…
  Si iphone 6 e prea subtire, iese camera in afara… URAT

 • Ovidiu

  Eu zic sa ne multumim cu o crestere de 20% propusa de apple, sa nu ne mai plangem, ca stie apple ce e bun pt noi, nu e cazul sa ne dam cu parerea. Multumesc