Prima Pagina Apple Apple ocupa primul loc in topul companiilor americani in baza profitului si...

Apple ocupa primul loc in topul companiilor americani in baza profitului si incasarilor generate de catre proprii angajati

  Apple a generat incasari de peste 150 de miliarde de dolari in cursul anului 2013 si se pare ca in 2014 isi va depasi recordul stabilit anul acesta, ea plasandu-se pe primul loc in topul companiilor americani in baza profitului si incasarilor generate de catre proprii angajati. In imaginea de mai sus aveti prezentat un top al celor mai mari 5 companii americane din IT si profitul/incasarile generate pentru fiecare angajat, Apple fiind plasata la o distanta considerabila de contracandidata sa, Google.

  Fiecare dintre cei 80.000 de angajati ai celor de la Apple genereaza 461.200 dolari profit in fiecare an fiscal, incasarile fiind de 2.128.400 dolari in aceeasi perioada de timp. Diferenta dintre numarul de angajati ai Apple si ale altor companii americane este destul de mare, insa Apple genereaza oricum mai multi bani decat ele, asa ca diferenta este pe deplin justificata in favoarea celor din Cupertino.

 • Atomic

  As fi preferat ca Apple sa fie pe locul 2 iar iPhone-ul sa coste jumatate din pretul exorbitant pe care il are. Un telefon cel putin la fel de potent dpdv hardware, Nexus 5, este vandut de Google cu un pret de lista de 260 euro. Pe cand iPhone 5s are pretul de lista de 550 euro. Cine nu crede sa faca o comparatie side by side pe gsmarena.

 • Claudiu Daniel

  De catre angajatii lor directi?! Si ceilalti subcontratati!? Prin foxconn etc, cat e !? Sau se pune in seama angajator lor si ce transpira aia de la foxconn!?

 • @Claudiu Daniel: Daca i-ar lua in calcul pe aia de la Foxconn ar ajunge la sute de mii.

 • Claudiu Daniel

  Pai fane sa intelegem la ce te referi !? Cea ce produc angajatii Apple ca sa faca pe an aproape jumatate de milion? Te referi la cei din campus care dezvolta IOS si produsele !? Sau e impartit venitul pe nr total de angajati din toata lumea !?( cei 80000 sau cati sunt)…si cei din AppStore etc…

 • @Claudiu Daniel: Nu stiu cine e “fane”, dar tind sa cred ca nu te refereai la mine.
  Revenind la subiect, vorbeam desigur despre angajatii imaginari din mintea lui Tim Cook, aia pe care-i viseaza el noaptea. Nu m-am gandit ca ar trebui sa specific extraordinar de clar ca e vorba de angajatii Apple de peste tot, dar cand nu am facut vreo referire la vreun segment anume m-am gandit ca e destul de clar ca e vorba de toti.
  PS: App Store e un magazin virtual si nu sta vreun angajat prin el.