Apple dezvolta o noua functie importanta pentru Find My iPhone

  Find My iPhone este unul dintre cele mai utile sisteme care permit utilizatorilor sa localizeze smartphone-uri, tablete sau Mac-uri pierdute ori furate, insa desigur ca el nu este lipsit de probleme. Una dintre ele impiedica o persoana care gaseste un dispozitiv blocat cu Find my iPhone sa contacteze adevaratul proprietar daca terminalul nu are primit un mesaj cu numarul de telefon al acestuia sau cineva nu incearca sa il contacteze.

The security scheme of the device prevents an unauthenticated user from using the device to initiate a communication. By allowing an unauthenticated user to communicate with the particular contact using the device, the device enables an honest finder to contact the particular contact even if the device is secured, in case the owner of the device loses the device. 

  Apple incearca sa rezolve aceasta problema prin implementarea unei noi functii ce ar permite oricui sa contacteze un anumit contact din agenda de contacte in ideea de a readuce dispozitiv in posesia adevaratului proprietar. Totul presupune includerea unui nou buton in LockScreen-ul iOS-ului, acesta oferind acces la o lista de contacte care pot ajuta la returnarea dispozitivului catre proprietar.

  Aceste contacte sunt alese de catre adevaratul proprietar in prealabil si functia nu permite accesarea intregii agende de contacte, asa ca aceasta ramane ascunsa. Nimeni nu stie cand sau daca aceasta functie va fi implementata in iOS, insa ea ar fi extrem de utila.