Apple extinde disponibilitatea sistemului de autentificare in doi pasi pentru Apple ID-uri

  La inceputul anului trecut compania Apple a implementat un nou sistem de autentificare in doi pasi pentru logarea in propriul website cu un Apple ID, iar recenta extins disponibilitatea sa. Acest sistem impune utilizarea unui cod primit prin SMS, sau a aplicatiei Find My iPhone, pentru logarea intr-un Apple ID pe website-ul Apple, introducerea parolei nemaifiind suficienta pentru a avea acces la un cont.

  Desi sistemul a fost disponibil la inceputul acestui an in 11 tari de pe glob, Apple a extins recent disponibilitatea la 59 de tari, dar Romania desigur ca nu se afla printre ele. Totusi, pentru restul tarilor, noul sistem de autentificare in doi pasi poate fi administrat din pagina de setari  a Apple ID-ului vostru, dupa activare accesul la cont putand fi facut doar prin metoda descrisa de catre mine mai sus.

  Separat de accesul la cont prin aceasta metoda, compania Apple ia in calcul restrictionarea accesului la aplicatiile Calendar, Contacts si Mail printr-o metoda similara, ea putand fi introdusa incepand cu iOS 8.