Vector Watch – primul smartwatch romanesc

  Intr-un an in care smartwatch-urile s-au dovedit a fi la mare moda, un start-up din Romania intra in randul celor care dezvolta un smartwatch pentru piata globala. Vector Watch este denumirea acestui smartwatch romanesc care se afla in momentul de fata in proces de dezvoltare, cu plan de lansare pana la sfarsitul acestui an, el atragand o finantare de 500.000€ din partea unui antreprenor local numit Radu Georgescu.

Vector Watch a văzut o oportunitate pe piaţă, la fel ca alte 100 de companii, dar valul este suficient de mare încât să susţină şi 200 de jucători. Este o echipă foarte bună cu capabilităţile tehnice necesare iar cu forţa financiară şi knowledge-ul de business internaţional pe care le aduc Gecad există şansa ca Vector Watch să se impună la nivel global.

  Vector Watch este conceput in totalitate in Romania si compania din spatele sau numara nu mai putin de 10 oameni care au realizat pana acum diverse prototipuri ale produsului, design-ul final nefiind deocamdata stabilit. Proiectul a fost initiat de catre Irina Alexandru si Dan Tudose, insa start-up-ul il are ca si fondator pe Andrei Pitispreşedintele Asociaţiei Industriei de Software (ANIS).

Forma şi de­signul actual nu sunt cele finale. Acum testăm practic platforma soft, funcţionalitatea, este la fel ca o maşină care circulă camuflată înainte de lansare. Felul în care arată acum ceasul nu este relevant.

  Romania nu este o tara recunoscuta pentru inventiile sale comerciale, insa este o tara cunoscuta pentru inginerii specializati in hardware/software, asa ca eu unul sper ca Vector Watch sa aiba succes pe plan global in momentul lansarii.