Prima Pagina Apple Apple si marea problema a mentinerii secretelor

Apple si marea problema a mentinerii secretelor

Apple Think Different

  Daca urmariti de cativa ani tot ceea ce se intampla in lumea Apple prin intermediul iDevice.ro, atunci stiti cu siguranta ca, cei din Cupertino nu reusesc vreodata sa tina secrete toate detaliile privind lansarea unui produs nou. In general iPhone-urile au parte de cea mai multa atentie cand vine vorba de zvonuri si prezentarea componentelor utilizate de Apple inaintea lansarii oficiale, compania avand mari probleme in a tine secrete aceste informatii.

Apple did not become more leaky. If you are wondering about product leaks, they typically leak from suppliers, of which there are many. In Asia, it’s difficult to keep secrets anyway because it’s a culture that places so much importance on building trust through personal relationships.

  Desi compania Apple are unele dintre cele mai stricte masuri de securitate interna de pe glob, pentru produsele sale exista cele mai mari scurgeri de informatii si totul pentru ca partenerii sai nu-i respecta regulile. Peste 90% dintre informatiile aparute in legatura cu viitoarele produse Apple vin de la partenerii asiatici ai celor de la Apple, ei neavand prea mari probleme in a oferi detalii confidentiale despre produse aflate in proces de dezvoltare.

So when someone else comes along and is willing to invest in a personal relationship, the person who works at the supplier might chat a little ‘between friends. I think [secrecy is] still very important for Apple, and there are still lots of people that do honor it.

  Conform celor care inteleg cultura asiatica, majoritatea angajatilor partenerilor Apple sunt dispusi sa furnizeze informatii confidentiale despre produse in ideea de a forma noi relatii de business sau prietenie. Bazandu-se pe aceste principii, jurnalistii si analistii occidentali reusesc sa obtina informatii confidentiale de la partenerii Apple, iar noi citim zilnic despre ele.

  Apple are peste 200 de parteneri in intreaga lume, majoritatea in Asia si majoritatea informatiilor confidentiale vin de la ei. De cealalta parte avem angajtii Apple din SUA care respecta regulile celor de la Apple si tin, in general, secrete foarte multe informatii, iar asa aflati de unde vin majoritatea zvonurilor legate de produse Apple.

 • mariobg

  eu ma tem ca Apple nici nu intentioneaza sa tina secret ceva si toate aceste “scurgeri” fac parte din strategia lor…

 • Victor Preda

  Corect @mariobg ,
  Cum vreti sa vanda Apple 15.000.000 de iPhone-uri 6 in ziua lansarii ,,
  Nu te poti arunca aiurea sa cumperi fara sa cunosti aproape tot despre ” acel produs minune “

 • Olimpiu

  Si nu numai a lor. Right, mariobg!

 • Adrian N

  Observatie perfecta olimpiu si mariobg ! Este doar strategie de marketing ! Ce vor sa tina secret..tin, ce nu…dau drumul la robinet !

 • @Victor Preda: Apple prezinta in conferinta sa dedicata iPhone-ului mai multe decat aflam noi din toate zvonurile astea de pana acum, deci… care mai e logica in ce ai spus tu? Daca ar fi lansat iPhone-ul fara sa spuna nimic inainte, da, ar fi avut o logica tot ceea ce ai spus, dar asa?

 • Sorin

  Daca asta ar fi fost politica Apple atunci am fi aflat despre toate produsele lor mai multe si nu doar din cele fabricate in Asia. Un iMac sau un Mac pro nu au asemenea scurgeri de informatii precum iphone/ipad. La fel si cu iOS sau OSX

 • Ovi06

  Ideea mea e de a pastra mai bine secretul e in felul urmator: produci o cantitate suficienta pt teste,il prezinti publicului mare prin iunie,dar poti cumpara doar din septembrie,cred ca a procedat cumva asa in trecut Jobs…

 • Victor Preda

  Lagica mea !! ,, Apple lanseaza iPhone-uri o singura data pe an , timpul de asteptare fiind mare multi sunt tentati sa schimbe / migreze spre alte terminale , asa ca Apple alimenteaza constant pentru a umple acest Gol ,,
  Conferinta are rostul ei ( corect @zaone ) dar nu cred ca este 100% un factor decisiv ,,
  Din 2010 pana acum noi am stiut ce noutati urmeza sa prezinte Apple in Conferinta .
  Aproape tot ce tine de HARDWARE SI SOFTWARE noi am stiu cu luni bune inainte ,,
  Practic Apple prin aceasta Conferinta confirma ce au alimentat ,,
  Asta am vrut sa spun !! ,,

 • Sorin

  Apple anunta o mare parte din produsele lor prin conferinte dar mai lasa si anumite suprize pt cei care verifica produsul in amanunt

 • Atomic

  Nu poti sa vorbesti un an intreg despre un produs existent. Si atunci ca sa se vorbeasca de iPhone/Apple se lanseaza timp de 9 luni tot felul de informatii/zvonuri/concepte. Si copiii viseaza cu ochii deschisi … la cat de tare e iPhone. Urmatorul.

 • fls

  daca Apple nu pot tine secret informatiile despre iPhone-uri, de ce despre iWatch nu se stie practic nimic concret, cum au reusit sa tina secret acest dispozitiv, nici forma, nici cum va arata os-ul nu sunt cunoscute?

 • Atomic

  fls, bravo. Ai adus argumentul suprem. Din acest punct orice discutii pro si contra sunt inutile.