Prima Pagina Apple Apple este acuzata ca ofera acces agentiilor guvernamentale la datele stocate in...

Apple este acuzata ca ofera acces agentiilor guvernamentale la datele stocate in iOS

  Jonathan Zdziarski, un fost membru al iPhone Dev Team care a contribuit la dezvoltarea de solutii de jailbreak pentru iOS, acuza compania Apple de mentinerea unor sisteme backdoor care ii permit atat ei, cat si agentiilor guvernamentale sa obtina acces la datele stocate in iDevice-urile noastre. Mai exact, el sustine ca datele personale din terminale pot fi accesate prin USB sau WiFi exploatand o serie de procese care sunt capabile sa acceseze acele date fara restrictie.

I am not suggesting some grand conspiracy; there are, however, some services running in iOS that shouldn’t be there, that were intentionally added by Apple as part of the firmware, and that bypass backup encryption while copying more of your personal data than ever should come off the phone for the average consumer. I think at the very least, this warrants an explanation and disclosure to the some 600 million customers out there running iOS devices.

  Serviciile lockdownd, pcapd si mobile.file_relay pot accesa datele salvate chiar si in backup-uri ce au fost in prealabil criptate, compania Apple fiind constienta despre problemele lor, insa refuzand aparent sa le rezolve. Hackerul sustine ca Apple lasa in mod intentionat aceste vulnerabilitati in serviciile iOS-ului pentru a permite agentiilor guvernamentale si a celor politienesti sa acceseze datele utilizatorilor la nevoie.

At the same time, this is NOT a zero day and NOT some widespread security emergency. My paranoia level is tweaked, but not going crazy. My hope is that Apple will correct the problem. Nothing less, nothing more. I want these services off my phone. They don’t belong there.

  In momentul de fata cateva companii americane profita de existenta acestor vulnerabilitati pentru a dezvolta software ce este vandut autoritatilor din lumea intreaga, el permitand accesarea datelor persoanle ale iDevice-urilor, chiar daca acestea au un cod de siguranta sau un backup criptat. Singura metoda de a securiza complet datele de aceste programe este utilizarea unui cod de siguranta complex impreuna cu aplicatia Apple Configurator prin care trebuie setate restrictii MDM si trebuie activat sistemul Pair locking, insa toata aceasta procedura nu va impiedica Apple sa citeasca datele.

We have designed iOS so that its diagnostic functions do not compromise user privacy and security, but still provides needed information to enterprise IT departments, developers, and Apple for troubleshooting technical issues. A user must have unlocked their device and agreed to trust another computer before that computer is able to access this limited diagnostic data. The user must agree to share this information, and data is never transferred without their consent. 

As we have said before, Apple has never worked with any government agency from any country to create a backdoor in any of our products or services.

  Dupa cum era de asteptat, compania Apple neaga toate acuzatiile facute de catre Jonathan Zdziarski, spunand intr-un comunicat de presa ca nu colaboreaza cu agentii guvernamentale pentru a oferi datele utilizatorilor(din iCloud) in lipsa unor mandate. Mai mult decat atat, sustine ca vulnerabilitatile descrise de catre hacker nu exista in iOS-ul sau si nimeni nu poate accesa datele utilizatorilor fara permisiunea acestora.

  Lasand la o parte ceea ce spune Apple, orice companie are un backdoor in propriul software, iar cei din Cupertino nu fac distinctie.

 • frantZ

  Hai ma ce naiba e la mintea cocosului ca apple e firma de casa a serviciilor de informatii , daca nu ar coopera nu ar mai fi asa ingaduitor guvernul american cu ei

 • Jack

  Bai baiatule, nu te supara, dar esti indoctrinat rau de tot! Pot intelege ca esti fan al produselor Apple (si mie imi plac, dar atat!), dar de la asta pana la a fi de acord cu absolut orice vine dinspre aceasta companie deja pare de natura maligna pentru tine. Gasesti o scuza companiei Apple pentru astfel de practici (ceea ce, de fapt, este deosebit de grav) afirmand “lasa ca si altii fac asta”!
  Daca astfel de implementari software nu sunt criticate din toate directiile li se dau companiilor dreptul de a te “avea” din ce in ce mai mult pana cand o sa ajungi sa le ceri voie sa te duci sa pisi fara sa fie cu “ochii” pe tine.

 • Bai baiatule daca tu inca nu ai inteles ca nimeni nu poate opri lucrurile de genul asta, inseamna ca esti prea mic.

 • Nimeni

  Nu stiu daca BlackBerry (de exemplu) are sau nu backdoors dar faptul ca unii au nu este o scuza. Daca asta ar fi o scuza atunci hotii s-ar putea scuza cu expresia ca e normal ce fac pentru ca si altii fura.
  Apple se adreseaza unui segment pretentios. Pai atunci trebuie ca un CEO sau un inalt functionar guvernamental sa aiba datele in siguranta pe iDevice. Sau acestia vor renunta la iDevice, asa cum au si facut agentiile guvernamentale europene. Pacat.

 • @Nimeni: Dupa cum explica si expertul in securitate, securizezi terminalul cu Apple Configurator, iar apoi nimeni nu-ti poate lua datele decat daca-l duce la Apple fizic si-l conecteaza acolo la un USB. Daca esti CEO faci asta ca sa fii sigur ca totul e ok.
  Niciun software nu e 100% sigur, e imposibil, nicio companie nu evita sa lase o portita in sistem. Asta nu e o scuza pentru nimeni, dar nici nu poate schimba cineva asta, e imposibil sa securizezi orice perfect, fie ca vrei, fie ca nu vrei.
  Microsoft, Google, au si ele portite, Nokia la fel, alea se exploateaza mult mai usor, plangeti daca folositi alea.

 • Unu

  Zaone, problema nu este ca nu se pot inchide bresele astea, ci ca Apple NU VREA sa le inchida. Nu poti gasi scuze la nesfarsit companiei Apple, lumea observa asta…

 • Raoul

  Comentarii inutile, cel putin in zilele noastre. Orice agentie guvernamentala, poate si are capacitatea de a accesa date, din orice sistem, indiferent ca este IOS, Google Android, Windows sau altceva. Mai mult, chiar aveti atatea de ascuns, sa nu afle ei? Cred, personal, ca doar celor care au ceva de ascuns le este frica de aceste practici, deci concluzia o puteti trage singuri.

 • @Unu: Nici de-ar vrea nu ar putea. Normal ca nu vrea, ce compania s-ar exila din propriul soft? Lasa drama cu scuzele, toate companiile sunt la fel.

 • Pingback: Apple backdoor - compania ofera explicatii suplimentare pentru utilizatori | iDevice.ro()