Al-Qaeda prefera Android-ul in detrimentul iOS-ului

  Al-Qaeda este cea mai mare organizatie terorista de pe glob, vanata de catre cele mai mari agentii guvernamentale din lume, iar conform unui nou raport, agentii sai prefera sa utilizeze Android-ul in detrimentul iOS-ului. Conform acestui raport, cei de la Al-Qaeda se gandesc la faptul ca Apple ar coopera cu NSA-ul, si alte agentii americane, pentru a furniza informatii confidentiale ale utilizatorilor, asa ca prefera sa-si modifice singura Android-ul pentru a oferi securitate propriilor agenti.

Android’s unrestricted ability to sideload apps (install software that is not signed, from outside of a secure App Store) may be part of the platform’s appeal to Al-Qaeda, in addition to terrorists’ fears that Apple might cooperate with Western governments seeking to identify and stop their activities.

  Desigur ca o presupusa nesiguranta in protejarea datelor nu este singura motivatie pe care o are celebra grupare terorista, terminalele Android fiind singurele pe care agentii sai si le pot permite in anumite zone de pe glob. In aceasta idee, teroristii folosesc cu precadere terminale Android in activitatile lor si asta pentru ca dispozitivele sunt ieftine si sistemul de operare poate fi configurat dupa propriile dorinte, beneficii pe care iDevice-urile nu le ofera.

However, the primary reason Al-Qaeda likes Android is “the large availability and affordability of Android phones, especially in underdeveloped countries” the group stated. Android phones are the only choice for terrorist operatives in some locations. 

10 COMENTARII

  1. Si au dreptate nici eu nu sunt mulțumit de iphone pt e scump si nu are de toate ca android ecran mai mare , baterie ușor in buzunar si mai ieftin restu neinteresant

  2. clau,și htc are android și nu e din plastic nu mai generalizați,și oricum plasticul ăla protejează mai bine ca sticla de pe iphonecare se crapă și dacă-l arunci pe o pernă.