Apple incepe productia in masa a panourilor din sticla de safir

  Apple a construit in Arizona o fabrica, impreuna cu o companie partenera numita GT Advanced, rolul sau fiind de a produce panouri din sticla de safir pentru iDevice-uri. Informatia vine multumita anuntarii reultatelor financiare pentru Q2 2014, compania GT Advanced, partenera Apple, confirmand prin evolutia sa financiara sale faptul ca a inceput sa colaboreze cu cei din Cupertino pentru a incepe productia in cadrul fabricii din Arizona.

The build-out of our Arizona facility, which has involved taking a 1.4 million square foot facility from a shell to a functional structure as well as the installation of sapphire growth and fabrication equipment, is nearly complete and we are commencing the transition to volume productionWe remain confident about the long-term potential of the sapphire materials business for GT.

  Cei de la GT Advanced isi dedica intreaga productie de sticla de safir colaborarii cu cei de la Apple, compania americana avand nevoie anual de sute de milioane de componente dn sticla de safir pentru a proteja camera si butonul Home al iDevice-urilor. Separat de acestea, Apple ar putea utiliza sticla de safir si pentru a proteja ecranul iPhone 6, iar aceasta colaborare ar avea la baza exact aceasta motivatie, insa ramane de vazut daca ea va avea rodul scontat.