Apple ar putea pierde o parte dintre banii castigati intr-un proces impotriva Samsung

  In cursul acestui an compania Apple a castigat un proces intentat Samsung impreuna cu daune de 119 milioane de dolari, totul bazat pe un brevet de inventie pentru sistemul de auto-corectare a cuvintelor. Desi brevetul de inventie a stat la baza intregii sume, oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a anulat o parte din protectia pentru anumite tehnologii protejate in trecut de el, asa ca suma finala ce trebuie platita de Samsung ar putea fi redusa.

  Practic Samsung a fost gasita vinovata pentru incalcarea unor tehnologii care nu mai sunt protejate de brevetul de inventie respectiv incepand de astazi. Desi Samsung nu a reusit sa convinga o instanta de faptul ca acel brevet de inventie trebuie anulat, iata ca oficiul pentru brevete de inventie si marci a fost ceva mai usor de convins si a dat castig de cauza coreenilor.

  Apple a cerut 2 miliarde de dolari drept daune pentru incalcari, a primit 119 milioane de dolari, insa in final se pare ca suma ar putea fi redusa la o valoare mult mai mica, sau chiar anulata.